Un comisar şef de la Poliţia Covasna s-a mânjit pentru 500 de lei. Şi la Braşov, în 2013, 12 poliţişti au fost cercetaţi pentru luare de mită

Un comisar şef de la Poliţia Covasna s-a
mânjit pentru 500 de lei. Şi la Braşov, în 2013, 12 poliţişti au fost cercetaţi
pentru luare de mită

Poliţiştii şi-au distrus carierele pentru câteva sute de lei. FOTOArhivă.

Ofiţerul de poliţie judiciară din Covasna a fost trimis în judecată acum câteva zile pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant luna trecută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistul a negociat la sânge mita fără să ştie că era urmărit de Procurorii de la DNA Braşov. „La data de 17 aprilie 2014, inculpatul Stănescu Nicolae, comisar şef de poliţie, în cadrul poliţiei oraşului Covasna, a pretins o sumă de bani unui denunţător, după ce l-a audiat ca suspect într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, pentru a-i da acestuia o soluţie favorabilă. În seara aceleiaşi zile, după ce au discutat în prealabil la telefon, cei doi s-au întâlnit în faţa locuinţei poliţistului, stabilind să se întâlnească în ziua următoare, pentru ca denunţătorul să îi remită suma de 500 lei, urmând a discuta, apoi, despre dosar“, se arată în comunicatul procurorilor.

A doua zi, denunţătorul şi inculpatul Stănescu Nicolae s-au întâlnit într-un bar din oraşul Covasna pentru a încheia tranzacţia.  „Aici a avut loc o discuţie, în care inculpatul i-a promis că îl va ajuta cu dosarul respectiv, în sensul că va amâna efectuarea cercetărilor şi finalmente va avea grijă să obţină o soluţie cu suspendare. Denunţătorul i-a remis suma de 500 lei, conform înţelegerii prealabile, bani pe care poliţistul i-a luat, fiind găsiţi asupra sa de către organele judiciare care au intervenit şi constatat flagrantul“, se mai arată în comunicatul procurorilor. Poliţistul  a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Mita merge şi la Braşov

Direcţia Generală Anticorupţie Braşov a cercetat în 2013, 93 de persoane, dintre care 37 au şi fost invinuite. Dintre cei învinuiţi 12 sunt poliţişti care au luat mită.

Cel mai recent dosar a fost trimis în judecată luna trecută Cornel Calistru, de 49 de ani, agent-şef principal de poliţie, şi Dan Crăiniciuc, de 54 de ani, agent de poliţie vor fi judecaţi de Tribunalul Braşov pentru luare de mită. Anchetatorii au stabilit că în 2013 Cornel Calistru a luat mită 2.250 de lei, 400 de euro şi bunuri alimentare pentru a scoate de sub urmărire penală trei persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Colegul său Dan Crăciniciuc a luat mită pentru a reduce perioada de suspendare a permisului auto de la 90 de zile la 30 de zile. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

A luat mită de mai multe ori, dar a scăpat de închisoare

Un caz care le dă „speranţe“ poliţiştilor şpăgari este cel al unui agent şef din Predeal care a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Sentinţa nu este definitivă şi mai poate fi atacată doar la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Daniel Ghibea în calitate de agent-şef principal de poliţie cu aviz de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la regim rutier, a fost depistat, pe 6 iulie 2012, în timp ce primea 300 lei de la un agent sub acoperire de la Direcţia Generală Anticorupţie. Ulterior pe 19 şi 26 septembrie 2012 a primit de la doi investigatori cu identitate reală de la DGA sumele de 200 de lei şi 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. Poliţistul a primit banii pentru a trece cu vederea contravenţii la regim rutier comise de aceştia. Poliţistul a fost judecat în stare de libertate.

Pe aceeaşi temă:

Poliţistul care a provocat cel mai mare scandal în poliţia vasluiană: şi-a amanetat legitimaţia la cămătari, a trecut de la striptease, la proxenetism

Cele mai mari scandaluri ale poliţiştilor din Dâmboviţa. Oameni ai legii care s-au crezut deasupra legii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările