Un centru modern de testare R&D va fi deschis la Braşov de unul dintre cei mai mari jucători din domeniul automotive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul centrului de testare R & D de la Braşov. Foto: Schaeffler
Proiectul centrului de testare R & D de la Braşov. Foto: Schaeffler

Schaeffler România marchează un nou pas important în dezvoltarea activităţilor de Research & Development (R&D), prin punerea pietrei de temelie pentru unul dintre cele mai moderne centre de testare din ţară.

În Centrul de Testare ce urmează a fi inaugurat anul viitor, vor lucra aproximativ 100 de ingineri, într-o locaţie modernă, pe o suprafaţa utilă de 8.000 metri pătraţi. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

14 ani de activitate la Braşov

Decizia alegerii locaţiei Centrului de Testare în Brasov s-a bazat pe rezultatele demonstrate şi know-how-ul dovedit de-a lungul celor 14 ani de activitate, atât în R&D, cât şi în producţie, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari dintre cele 170 de locaţii ale Grupului german din întreaga lume.

Printre cei prezenţi la evenimentul de aşezare a pietrei de temelie s-a aflat şi invitatul special, Prof. Dr. Peter Pleus, CEO Schaeffler Automotive, care a declarat că: „Prin noul Centru de Testare, punem o piatră de temelie foarte importantă pentru dezvoltarea continuă a Braşovului, ca locaţie de R&D în cadrul Schaeffler Automotive. Prin urmare, consolidăm amprenta globală a activităţilor noastre de dezvoltare, în care utilizăm calificările excelente ale colegilor noştri din R&D din România”.

„Nu este o muncă uşoară”

„Este un moment important pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar şi pentru viitoarele generaţii, care vor avea oportunitatea să se dezvolte, luând parte la proiecte cu impact în mobilitatea de mâine. Am încredere că întreaga echipa R&D va participa cu succes, împreună cu colaboratorii din Germania, la testarea şi dezvoltarea de noi produse, care vor asigura business-ul de mâine al companiei. Nu este o muncă uşoară, dar cu pasiunea şi implicarea de care au dat dovada şi până acum, sunt convins că vor menţine Schaeffler România la cel mai înalt nivel”, a punctat Sorin Poteraş, directorul Schaeffler Români

Cum au fost puse bazele acestui centru

Bazele departamentului R&D au fost puse cu o echipă de 10 ingineri în anul 2004, odată cu construcţia locaţiei la Cristian. Departamentul a cunoscut o dezvoltare constantă ajungând la o echipă puternică de 90 de ingineri în 2012, ceea ce a determinat consolidarea activităţilor de R&D sub umbrela Engineering Center şi inaugurarea centrului construit cu acest scop. Acest lucru a însemnat un pas important în strategia de dezvoltare a companiei, prin valoare adăugată proceselor de producţie şi, nu în ultimul rând, a însemnat consolidarea poziţiei de ”shared service R&D” la nivel mondial în cadrul Grupului Schaeffler, dar şi pentru alţi clienţi externi. Centrul de ingineri îşi desfăşoară activitatea în prezent cu peste 200 de ingineri şi are competenţe în domenii precum: Proiectare Produs, Calcul Tehnic, Analize Tehnice, Metode CAD, Programare Software CAE, proiectare şi dezvoltare de concepte noi.

Cifră de afaceri de 14 miliarde de euro

Grupul Schaeffler este un furnizor integrat de componente pentru automobile şi industrie şi lider pe plan mondial în acest domeniu. Întreprinderea este caracterizată prin înalta calitate a produselor sale, tehnologia remarcabilă şi forţa inovatoare deosebită. Cu componente de precizie ridicată şi sisteme pentru motor, transmisie şi şasiu, precum şi cu soluţii pentru lagăre de rostogolire şi de alunecare pentru o multitudine de aplicaţii industriale, Grupul Schaeffler îşi aduce o contribuţie decisivă la „Mobilitatea pentru mâine“. În anul 2017, întreprinderea specializată în tehnologie a realizat o cifră de afaceri de aprox. 14 miliarde de Euro. Cu mai mult de 90.000 de angajaţi, Schaeffler este una dintre cele mai mari întreprinderi de familie din lume şi dispune, cu aprox. 170 de locaţii în peste 50 de ţări, de o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltare şi societăţi de desfacere a produselor.

Citeşte şi:

Exporturile liderului român al pieţei de acoperişuri, în creştere. Produsele braşovenilor de la Bilka devin brand şi pe piaţa externă

Nemţii au relansat industria la Braşov. Fabricile private le-au luat locul celor de stat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite