Un castel din România, inclus în topul celor mai emblematice 50 de clădiri din lume. Pe listă se află construcţii precum Turnul din Pisa sau Capela Sixtină

Un castel din România, inclus în topul celor mai emblematice 50 de clădiri din lume. Pe listă se află construcţii precum Turnul din Pisa sau Capela Sixtină

Celebrul turn înclinat din Pisa se află pe aceeaşi listă cu castelul Bran. FOTO: Pexels.com

Portalul american Architectural Digest a inclus un obiectiv situat în apropiere de Braşov pe lista celor mai fascinante 50 de clădiri din lume, „pe care să le vizitezi înainte să mori“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul Bran apare pe locul 30 într-un top deschis de Hagia Sophia de la Istanbul, fosta catedrală-simbol a Constantinopolului şi a Imperiului Bizantin, iar apoi moschee, după care, între timp, a devenit muzeu. Construcţii emblematice precum Taj Mahal, Capela Sixtină, Marea Piramidă din Giza, Oraşul Interzis sau Catedrala Notre Dame au fost de asemenea incluse pe această listă. 

Referitor la castelul Bran, americanii au publicat o ştire ceva mai veche, în care se anunţa scoaterea la vânzare a obiectivului. „Castelul construit de cavalerii teutoni în 1212 a fost folosit pentru scurt timp de domnitorul român Vlad Ţepeş, cel care l-a inspirat parţial pe Bram Stocker pentru romanul Dracula. Trecut prin mâinile mai multor regi timp de mai multe generaţii, castelul a fost principala reşedinţă a reginei Maria al cărei nepot, Dominic von Habsburg a reprimit castelul abia în mai 2006, de la autorităţile române. Se spune că acest castel valorează 25 de milioane de dolari”, relatează Architectural Digest.

Castelul Bran apare într-un top al celor mai impozante clădiri din lume. FOTO: Architectural DIgest / Getty Images

Mai slab clasate în top sunt obiective celebre în întreaga lume precum Templul Angkor din Campodgia, turnul Chrysler din New York sau palatul lui Dalai Lama de la Lhasa (Tibet).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: