Un braşovean a fost trimis în judecată pentru o fraudă cu fonduri europene de peste un milion de euro

Un braşovean a fost trimis în judecată pentru o fraudă cu
fonduri europene de peste un milion de euro

Braşoveanul este acuzat de fals şi uz de fals. FOTOArhivă.

Procurorii anticorupţie au stabilit că Eugen Pescaru în calitate de manager de proiect şi reprezentat al unei companii s-a folosit de acte false pentru a obţine bani europeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Inculpatul Pescaru Eugen, în calitate de manager de proiect şi reprezentant al S.C. "Info Mail” S.R.L., partener al S.C. „Oreade” S.R.L, a determinat o persoană, care a acţionat fără vinovăţie, să depună o serie de acte false la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) (bilanţuri contabile pentru anii 2007 – 2009, un raport de audit financiar, un certificat de atestare fiscală false şi o declaraţie care nu corespunde realităţii, toate vizând S.C. „Info Mail” S.R.L.), astfel încât S.C. „Oreade” S.R.L. să obţină un contract finanţat din fonduri structurale europene. Ca urmare, firma menţionată a devenit beneficiara proiectului „O meserie nouă – o nouă viaţă”, având ca scop integrarea şomerilor pe piaţa muncii.
 

În vederea încheierii contractului de finanţare, la data de 22 iunie 2010, inculpatul Pescaru Eugen a dat o declaraţie pe proprie răspundere prin care a susţinut, în mod nereal, că resursele administrative ale firmei S.C. „Info Mail” S.R.L, constând în numărul mediu de personal, au fost de câte 50 persoane în ultimii 2 ani anteriori anului 2010, deşi în realitate numărul mediu nu a depăşit 3 angajaţi“se arată în rechizitoriul procurorilor.

Firma obţinut astfel 1,7 milioane de euro bani nerambursabili. Prejudiciul nu a fost recuperat deoarece inculpatul nu are bunuri pe numele său.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: