Un bărbat din Târgu Secuiesc a murit la o oră după ce a fost trimis acasă de medici. I s-a spus că dacă vrea să fie internat, să aducă o trimitere de la medicul de familie

Un bărbat din Târgu Secuiesc a murit la o oră după ce a fost
trimis acasă de medici. I s-a spus că dacă vrea să fie internat, să aducă o trimitere de la medicul de familie

Cazul revoltător s-a produs la Spitalul din Târgu Secuiesc. FOTO Arhivă

Un bărbat de 47 de ani din Târgu Secuiesc a ajuns la spitalul municipal, deoarece se simţea rău şi obosea foarte repede. Cu toate că avea şi dureri în piept, omul a fost trimis acasă. La o oră după ce a părăsit spitalul, bărbatul a intrat în comă şi a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laszlo Szigeti avea 47 de ani şi nu ştia că este bolnav. De câteva zile, însă se simţea rău şi obosea foarte repede. A început să aibă şi dureri puternice în piept şi a decis să meargă la Spitalul din Târgu Secuiesc. Aici, medicul de gardă l-a examinat fizic, i-a făcut o electrocardiogramă, după care l-a trimis acasă, deşi omul avea pulsul foarte mare. Nu i s-a făcut nici măcar o analiză de sânge. I s-a spus doar că dacă vrea să fie internat are nevoie de o trimitere de la medicul de familie.

Bărbatul a plecat acasă, fără să ştie că starea lui era critică. Imediat ce a ajuns acasă, s-a prăbuşit şi a făcut un stop cardio-respirator. Vecinii au sunat imediat la 112, dar medicii l-au resuscitat în zadar pe bărbat timp de 40 de minute. Autopsia a scos la iveală că bărbatul suferea de ciroză în formă avansată, iar boala afectase deja mai multe organe. Internarea lui era absolut obligatorie.

Deocamdată nimeni nu este vinovat

Reprezentanţii spitalului sunt de părere că nimeni nu a greşit cu nimic. S-a efectuat un examen fizic fără examinări de laborator (analize) şi un EKG, care atunci era normal. Pacientul a fost lăsat la domiciliu, nu am informaţii că i s-ar fi prescris medicaţie sau reţetă. În fişă scrie că avea dureri şi a fost observat, nu avem alte detalii“, a spus Maria Tarczali, reprezentantul spitalului din Târgu Secuiesc.

Familia bărbatului este revoltată şi spune că nu va lăsa lucrurile aşa. „Dacă nu şi-au dat seama ce are, nu trebuia să-l trimită acasă. Puteau să cheme salvarea şi să-l transfere la Spitalul din Sfântu Gheorghe. Dacă era în spital, ar fi putut fi salvat. Nu vom lăsa lucrurile aşa, vom face plângere!“, a spus Katalin Covacs, sora bărbatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: