Un bărbat a căzut printre stâncile de pe Postăvarul, de la 40 de metri, şi a supravieţuit. A fost recuperat după 14 ore

Un bărbat a căzut printre stâncile de pe Postăvarul, de la 40 de metri, şi a supravieţuit. A fost recuperat după 14 ore

Bărbat căzut pe munte de la 40 de metri FOTO Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov

Un bărbat a căzut în Masivul Postăvarul de la o înălţime de 40 de metri. Din fericire, acesta a supravieţuit, însă se află internat în spital, în stare gravă.

Un apel la 112 sosit în seara de marţi, 12 octombrie, în jurul orei 18:00, anunţa că un bărbat de 40 de ani a alunecat şi a căzut în gol de la o înălţime de aproximativ 40 de metri. Bărbatul se afla într-o excursie cu alţi doi prieteni, în Masivul Postăvarul. 
 
Primii care s-au mobilizat pentru intervenţie au fost salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov, alături de cei din Salvamont Bran. La scurt timp, au fost solicitaţi ca echipă de sprijin şi salvatorii montani din Zărneşti. 
 
Operaţiunea de salvare, la care au participat 19 salvatori montani, a durat circa 14 ore. 

Miercuri dimineaţa, în jurul orei 8:00, victima a fost scoasă dintre stânci şi transportată până la baza masivului, de unde a fost preluată de un echipaj medical, după ce i-a fost acordat şi primul ajutor. 
 
„În cursul dimineţii a fost adus în Urgenţă un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu politraumatism prin cădere de la înălţime. Din câte am înţeles, a fost vorba de un accident montan, mai exact de o cădere de la circa 40 de metri. Pacientul prezintă fracturi faciale multiple, cu traumatism cranian, fractură de zigomatic, un traumatism toracic, cu fracturi costale multiple, cu retenţie de sânge în cavitatea toracică. S-a intervenit chirurgical, iar în momentul de faţă este în terapie intensivă, stabil”, a precizat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.
 
Bărbatul va rămâne internat, sub supraveghere medicală. 
 
Vă mai recomandăm:
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările