Un agent care a trucat examenul pentru permis şi a luat mită a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

Un agent care a trucat examenul pentru permis şi a luat
mită a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

Sentinţa este definitivă. FOTOArhivă.

Sorin Codescu a fost acuzat de luare de mită şi fals. El era plătit să treacă cu vederea anumite greşeli pe care le făceau tinerii care dădeau proba practică pentru obţinerea permisului auto. Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Codescu era la data comiterii faptelor agent la Poliţia Rutieră Covasna. El a luat bani de la mai multe persoane pentru a le ajuta să promoveze fără probleme proba practică pentru obţinerea permisului auto. A intrat în vizorul anchetatorilor care au trimis un investigator sub acoperire care i-a dat mită poliţistului. Sorin Codescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual. Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la nouă ani închisoare cu executare şi la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o perioadă de trei ani. Hotărârea instanţei de judecată este definitivă.

Potrivit Direcţiai Generale Anticorupţie: „În fapt, în intervalul februarie – octombrie 2014, Codescu Sorin, agent de poliţie în cadrul unei structuri M.A.I., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu vizând procesul de examinare la proba practică pentru obţinerea dreptului de conducere al autovehiculelor pe drumurile publice, susţinută de către 8 martori denunţători şi un investigator sub acoperire, a pretins de la aceştia o sumă de bani, în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv constatarea corectă a modului în care martorii denunţători au efectuat proba de traseu pentru obţinerea permisului de conducere. Poliţistul a primit de la cele 9 persoane sume cuprinse între 200 şi 400 euro pentru a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului vizând încălcările normelor rutiere, neexecutarea sau executarea incorectă a manevrelor indicate. Codescu Sorin a omis să consemneze greşelile săvârşite de martori în desfăşurarea probei de traseu şi a menţionat în mod nereal calificativul admis în cuprinsul înscrisului denumit anexă la testul de examen întocmit cu privire la martorii sus-menţionaţi, aceştia obţinând permisul de conducere a autoturismelor“, se arată în comunicatul DGA.

 

citeste totul despre: