VIDEO Turiştii pot vedea urşii de la câţiva metri distanţă. Distracţia costă 25 de euro de persoană

VIDEO Turiştii pot vedea urşii de la câţiva metri
distanţă. Distracţia costă 25 de euro de persoană

Ursii pot fi admiraţi în mediul lor natural. FOTOArhivă.

Vânătorii din zona Timiş le duc zilnic animalelor tot felul de delicatese. Cum urşii se pregătesc de hibernare au nevoie în această perioadă de foarte mulţi nutrienţi. Turiştii pot să-i vadă în timp de iau cina de la doar câţiva metri distanţă.

 Înainte de hibernare, animalele trebuia să se îngraşe pentru a trece mai uşor peste iatnă.  „Le punem ciocolată, în jur de 10-15 kilograme, mere, câte 20-30 de kilograme de mere, pâine, tot ce găsim aşa, ca să le placă lor” a declarat Savin Ion paznic fond de vânătoare, zona Timiş, citat de brasovultau.ro.

Odată masa pregătită toată lumea se retrage în observator. Există o regulă strictă. Nimeni nu face zgomot pentru a nu speria animalele. Anul acesta din vară şi până acum 250 de turişti au plătit câte 25 de euro pe persoană pentru a vedea urşii, dar şi cerbii şi lupii.

Observatorul a fost construit anul acesta, este din lemn şi are geamuri termopan. Turiştii sunt în siguranţă şi sunt însoţi pe parcusul aventurii lor de un vânător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: