Turişti epuizaţi, rămaşi noaptea pe munte. Ce spun salvamontiştii despre greşelile comise de cei patru temerari

Turişti epuizaţi, rămaşi noaptea pe munte. Ce spun salvamontiştii despre greşelile comise de cei patru temerari

Patru turişti epuizaţi nu au mai putut coborî de pe munte FOTO IJJ Braşov

Mulţi turişti nu se echipează corespunzător şi se aventurează pe munte, greşeli care îi pot costa foarte scump. Patru turişti au fost coborâţi duminică dimineaţa din Piatra Craiului de către jandarmii montani

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei adulţi şi un minor de 17 ani, care urcaseră în Masivul Piatra Craiului, nu au mai putut coborî de pe munte, după ce i-a prins noaptea. Aceştia au sunat la 112 şi au cerut ajutorul jandarmilor montani. Turiştii se aflau în preajma Refugiului Diana şi, deşi nu aveau probleme medicale, erau epuizaţi fizic, deshidrataţi şi nu purtau echipament corespunzător unei drumeţii pe munte, pe timp de noapte. 
 
„Trei adulţi şi un minor de 17 ani, care urcaseră în Masivul Piatra Craiului, nu au mai putut coborî de pe munte, după ce i-a prins noaptea. Aceştia au sunat la 112 şi au cerut ajutorul jandarmilor montani. Turiştii se aflau în preajma Refugiului Diana şi, deşi nu aveau probleme medicale, erau epuizaţi fizic, deshidrataţi şi nu purtau echipament corespunzător unei drumeţii pe munte pe timp de noapte”, a declarat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov.
 
Jandarmii le recomandă turiştilor să adopte prudenţă în alegerea traseelor, să-şi evalueze corect capacităţile fizice şi să se informeze temeinic în legătură cu dificultatea traseului şi durata acestuia. De asemenea, turiştii trebuie să fie echipaţi corespunzător şi, în orice decizie luată, să pună siguranţa pe primul loc.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările