Trofeul Festivalului de Folclor Flori în Ţara Bărsei a rămas la Braşov

Trofeul Festivalului de Folclor Flori în Ţara Bărsei
a rămas la Braşov

Cei mai buni  tineri interpreţi au fost premiaţi. FOTOCentrul Cultural Reduta.

Festivalul a interpretare a ajuns la a VIII-a ediţie şi a adusm la Braşov copii talentaţi din toată ţara. Trofeul a fost câştigat de Florina Covaci de 16 ani, elevă la Şcoala Populară de Artă din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juriul a fost format din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare: Nicolae Furdui-Iancu – Preşedintele juriului, etnofolcloristul braşovean Ioan Pumnea, recent numit Tezaur Uman Viu, profesor dr. în etnografie Ioan Praoveanu, directoarea Casei de Cultură Făgăraş Diana Gribincea şi profesor Adrian Văluşescu, şef Serviciul Cultural – Centrul Cultural Reduta.

Trofeul festivalului a fost câştigat de Florina Covaci din Întorsura Buzăului în vârstă de 16 ani, elevă la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov, Fata a interpretat senzaţional doina Mamă numai o fată ai şi piesa cu acompaniament Singură-s Doamne pe lume.

Printre câştigători s-au mai numărra la categoria de vârstă 12-15 ani Lărgeanu Ioana Claudia din Giurgiu (locul I), Boricean Ioana Claudia din Sita Buzăului (locul II) şi Ioviţă Casiana Gabriela din Sânpetru (locul III). Menţiunii au luat Neacşu George, Timariu Bianca şi Neacşu Andreea-Vulcan, toţi trei elevi la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”  din Braşov.

La categoria de vârstă 16-25 de ani câştigătorii au fost Andreea barbu din Târgu Neamţ (locul I), Ştefan Ramba din Făgăraş (locul II) şi Teodora Bârsan din Buzău (locul III). Menţiuni au luat Carnariu Alina Maria din Piatra Neamţ, Filip Ioan Florin din Vama Buzăului şi Ciucă Cătălin din Dolj.

Premiul de popularitate a fost câştigat de Pop Andreea-Ioana din Târgu Mureş, Premiul pentru autenticitatea costumului popular de Bordeianu Silvia din Bacău, iar Premiul special Libris Cultural de Cristescu Elena din Buzău.

„Ne bucurăm de participarea numeroasă a tinerilor solişti din Braşov şi de faptul că trofeul rămâne pentru a doua oară acasă, după cel câştigat în 2004 de Gabi Rusu. Prezenţa laureaţilor ediţiei 2015 la Gala de Folclor din cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică a fost un regal de talent oferit de tinerii păstrători ai tradiţiei cântului popular românesc. Soliştii au fost acompaniaţi excelent de orchestra Plaiuri Transilvane condusă de prof. Liviu Ioan Iosif“, a declarat Adrian Văluşescu, şeful Serviciului Cultural în cadrul Centrului Cultural Reduta Braşov.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările