Trei sportivi de excepţie vor purta flacăra olimpică la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic de la Braşov

Trei sportivi de excepţie vor purta flacăra olimpică
la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic de la Braşov

Rareş Dumitrescu va purta flacăra olimpică la intrarea în arena Liceului Sportiv. FOTOArhivă.

Festivitatea va avea loc în 17 februarie, pe arena de la Liceul Sportiv. Pe lângă ceremonia solemn, braşovenii sunt invitaţi şi la un concert incendiat Inna.

Sportivii care vor purta flacăra olimpică la Braşov sunt râşnoveanul Iulian Pâtea, câştigătorul etapei de Cupă FIS, la sărituri cu schiurile, desfăşurată la Râşnov în urmă cu două săptămâni, săritoarea Daniela Haralambie, prima sportivă din istoria săriturilor cu schiurile din România, calificată la Jocurile Olimpice de iarnă şi sabrerul Rareş Dumitrescu, medialiat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Rareş Dumitrescu va purta flacăra olimpică pe ultima parte a traseului, înainte de intrarea în arena Liceului Spotiv.

Festivalul Olimpic al Tineretului European va avea şi o melodie oficială. Aceasta este Balada lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria.

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: