Trecerile de pietoni, cele mai periculoase locuri din trafic. Numărul accidentelor a crescut alarmant

Trecerile de pietoni, cele mai periculoase locuri
din trafic. Numărul accidentelor a crescut alarmant

Accidentele pe trecerea de pietoni au crescut mult la Braşov. FOTOArhivă.

Poliţia Braşov a lansat o amplă campanie pentri prevenirea accidentelor pe trecerile de pietoni, după ce la Braşov numărul tragediilor a crescut mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar la controalele de săptămâna trecută 86 de şoferi şi-au pierdut permisul de conducere după ce nu au acordat prioritate la trecerile de pietoni. Mulţi şoferi au uitat regulile de circulaţie şi nici măcar nu se sinchisesc să încetinească în apropierea zebrelor. Deşi şoferii ar trebui să acorde priroritate nu vă bazaţi pe acest lucru. Mai bine asiguraţi-vă de două ori înainte să treceţi strada chiar dacă o faceţi pe trecerea de pietoni.

Şi bilanţul Poliţiei Braşov pe 2015 arată clar că faţă de 2014, numărul accidentelor a crescut de la 326 la 360. 58 de oameni au murit în 2015 în accidente la Braşov şi alte 360 au fost grav rănite. Cele mai grave accidente din Braşov s-au produs pe DN 1 şi pe DN13, unde şi traficul este unul intens.

Poliţia Braşov a demarat din această săptămâna o campanie care are ca scop diminuarea numărului de accidente petrecute la trecerile de pietoni. Echipajele de poliţie vor fi permanent în trafic, vor sta de vorbă cu şoferii şi cu pietonii şi le vor arăta că este vital să respecte regulile de circulaţie. Graba duce de multe ori la tragedii şi câteva secunde de neatenţie se pot transforma într-un coşmar. Poliţiştii le reamintesc şoferilor că sunt obligaţi să încetinească în apropierea trecerilor de pietoni. Vor fi şi razii zilnice, iar şoferii care nu respectă regulile vor rămâne fără permis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările