Treceri de pietoni bilingve la Sfântu Gheorghe

Treceri de pietoni bilingve la Sfântu Gheorghe

Mesajele au fost scrise pe asfalt. FOTObrasovultau.ro.

27 de treceri de pietoni din Sfântu Gheorghe au fost semnalizate cu mesajele bilingve "Priveşte în dreapta" şi "Priveşte în stânga", în condiţiile în care una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în judeţul Covasna este traversarea neregulamentară, scrie brasovultau.ro.

Mesajele de avertizare - "Priveşte în dreapta" şi "Priveşte în stânga" - au fost scrise pe asfalt, de fiecare parte a trecerilor de pietoni, în limbile română şi maghiară. Potrivit IPJ Covasna, acţiunea are loc şi în contextul începerii noului an şcolar, când traficului creşte semnificativ, iar unul dintre obiective îl reprezintă informarea pietonilor asupra necesităţii asigurării temeinice înainte de traversarea străzii, chiar dacă acest lucru se întâmplă în locurile special amenajate şi semnalizate. Trecerile de pietoni semnalizate cu mesajele respective sunt situate în apropierea unităţilor şcolare, dar şi în zonele intens circulate sau unde au fost înregistrate accidente rutiere grave, scrie brasovultau.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: