Traviata şi maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi deschid stagiunea la Opera Braşov

Traviata şi maestrul Ilarion
Ionescu-Galaţi deschid stagiunea la Opera Braşov

Traviata deschide stagiunea la Opera Braşov. FOTOArhivă.

Spectacolul de gală care va deschide stagiunea va avea loc sâmbătă. Până atunci malomanii sunt aşteptaţi la o porţie de muzică bună, miercuri, la Sala Patria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opera Braşov şi Muzeul „Casa Mureşenilor“ deschid cea de a XI-a stagiune a „Recitalului de la ora 5“, un program muzical foarte îndrăgit, devenit tradiţie în Braşov. Prima reprezentaţie are loc miercuri, 16 septembrie 2015, de la ora 17.00, la Sala Patria (Sala Mică), deoarece Muzeul „Casa Mureşenilor“ este încă în reamenajări. Recitalul se intitulează „Cântec de dor“ şi va fi susţinut de soprana Maria Petcu-Catrina, actriţa Nora Vlad (artiste ale Operei Braşov) şi chitaristul Corneliu George Voicescu (profesor la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov). Biletele costă 5 lei pentru adulţi, 3 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru elevi şi studenţi şi s epot cumpăra înainte de spectacol.

Traviata, cea mai îndrăgită capodoperă a lui Verdi

Deschiderea stagiunii 2015 – 2016 a Operei Braşov prilejuieşte întâlnirea, în mod tradiţional, ca la fiecare început şi sfârşit de sezon artistic, cu cea mai îndrăgită capodoperă verdiană, „Traviata”, sâmbătă, 19 septembrie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, o legendă a muzicii româneşti.

Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneţia, la 6 martie 1853. „Traviata” descrie scurta, dar agitata viaţă, precum şi moartea tragică a unei celebre curtezane din înalta societate a secolului al XIX-lea din Paris. Povestea Violettei Valery impresionează de peste un secol şi jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Inspirându-se din celebrul roman „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul, compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic.

Distribuţie de excepţie

Din distribuţie fac parte soliştii Operei Braşov: Valentina Mărgăraş (Violetta Valery), Mihai Irimia (Alfredo Germont), Adrian Mărcan (Giorgio Germont), Asineta Răducan (Flora Bervoix), Sonia Hazarian (Aninna), Claudiu Bugnar (Gaston), Lorand Cristian (Baronul Douphol), Paul Tomescu (Marchizul d'Obigny), Marian Reşte (Dr. Grenvil), Dan Ionescu (Giuseppe), Irinel Felea (Grădinarul). Solişti balet: Ramona Mezei şi Dorin Mirea. Regia este semnată de Dimitrie Tabacaru, iar scenografia de Rodica Garştea. Dirijorul corului: Ciprian Ţuţu. Îşi dau concursul Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov. Bletele costă 20 şi 30 de lei în funcţie de locul ocupat în sală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: