Trafic rutier rămîne îngreunat pe DN 73, între Rucăr şi Bran.  Între Predeal şi Posada, circulaţia s-a mai fluidizat

Trafic rutier rămîne îngreunat pe DN 73, între Rucăr şi Bran.  Între Predeal şi Posada, circulaţia s-a mai fluidizat

Traficul le dă mari bătă de cap şoferilor pe DN 73. Foto: Facebook / Dan Pop

Turiştii care se întorc acasă după miniconcediul din acest final de săptămână au parte de un trafic de coşmar pe DN 73.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19. 47 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la acestă oră (19:00), valorile de trafic rămân ridicate pe DN1, între Posada şi Comarnic, pe sensul de mers către capitală, însă viteza de deplasare a crescut la 30 - 40 km/h. 

Totodată, pe ruta ocolitoare care a fost recomandată pe timpul zilei şoferilor, respectiv DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, traficul s-a aglomerat între timp şi se circulă îngreunat între Măneciu şi Izvoarele, pe sensul de mers către Ploieşti. 

De asemenea, traficul este intens şi pe DN7, între Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, precum şi între Veştem şi Boiţa, judeţul Sibiu, în ambele zone pe sensul de mers către Râmnicu Vâlcea.

În continuare se circulă îngreunat pe DN73, între Rucăr şi Bran, pe sensul de mers către Rucăr, unde sunt formate coloane de autoturisme, dar în mişcare, nu se mai staţionează bară la bară.

Circulaţia s-a fluidizat între timp pe DN1, între Predeal şi Posada, unde nu mai sunt coloane de autovehicule, valorile de trafic fiind în limitele normale în prezent pe acest tronson de drum.  

Ştirea iniţială

O coloană interminabilă de maşini, lungă de nu mai puţin de 20 de kilometri, s-a format între Rucăr şi Bran, pe DN 73. Traficul rutier este practic blocat între cele două localităţi. În zona Dealul Sasului – Rucăr este şi o porţiune de drum în lucru care se asfaltează.
 
Potrivit adnet.ro, pe DN 73, zidul de sprijin a cedat pe o distanţă de 100 de metri, în dreptul localităţii Podul Dâmboviţei. În aceste condiţii, în zonă s-a recurs la o circulaţie alternantă dirijată prin indicatoare cu restricţie de viteză până la 40 de km/h. Lăţimea maximă a părţii carosabile pe care se poate circula este de 5 metri. Sursa citată mai menţionează şi că pe DN 73C, între Burluşi şi Piatra a avut loc o alunecare de teren, iar fundaţia a cedat în patru locuri.
 
Circulaţia se desfăşoară restricţionat pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone. Ruta ocolitoare indicată este DN 73C km 60+000 (Piatra) - DJ 678A - DN 7 (Deduleşti). Restricţia va fi menţinută până la finalizarea lucrărilor. În acelaşi timp, tot pe DN 73, între localităţile argeşene Piscani şi Câmpulung se efectuează lucrări de modernizare care ar urma să fie finalizate tot pe 31 decembrie. 
 
 
Nebunie şi pe Valea Prahovei

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 12.00, din cauza numărului foarte mare de turişti care se întorc de la munte, valorile de trafic sunt ridicate pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, precum şi între Sinaia şi Comarnic, pe sensul de mers către capitală.
 
Infotrafic arată că în zonele amintite se circulă cu o viteză de aproximativ 20 km/h şi este de aşteptat ca aceasta să scadă şi mai mult în orele următoare", anunţă Poliţia.
 
De asemenea, poliţiştii recomadă ruta ocolitoare: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti. Ei precizează că pe acest traseu valorile de trafic sunt reduse şi se circulă fluent.
 
 
 
citeste totul despre: