Torţa olimpică ajunge la Braşov în 10 februarie. Va fi dusă de un schior de 90 de ani care a participat la Olimpiada din 1948

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Vădlea schiază şi la 90 de ani. FOTOAdevărul.
Constantin Vădlea schiază şi la 90 de ani. FOTOAdevărul.

Torţa va fi purtată de decanul de vârstă al schiorilor din România, Constantin Vlădea, care a participat la Jocurile Olimpice din 1948 de la St. Moritz, Elveţia, şi predată olimpicilor de azi, Iulian Pîtea şi Dana Sălman. Evenimentul va avea loc la Râşnov.

Torţa ajunge în România de la Atena pe 3 februarie, dar va mai sta câteva zile în Bucureşti. Pe 10 februarie, dimineaţa, torţa va pleca spre Braşov, urmând să poposească pe traseu în principalele oraşe: Ploieşti, Sinaia, Azuga, Buşteni şi apoi, la Braşov.

La Râşnov, torţa va fi adusă în alergare de Constantin Vlădea, în vârstă de 90 de ani. Ştafeta olimpică va fi predată apoi către doi sportivi râşnoveni de marcă: Iulian Pâtea, cel care a avut o performanţă notabilă, în weekend, la sărituri cu schiurile, fiind primul român care a obţinut o cupă FIS, şi Diana Salman, calificată la Campionatul Mondial de biatlon.

Torţa olimpică va fi expusă la Braşov la Casa Căsătoriilor şi va putzea fi văzută până pe 17 februarie, ziua deschiderii FOTE: Ceremonia va avea loc la Liceul Sportiv.

Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.



 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite