Topul celor mai bune licee din Braşov

Topul celor mai bune licee din Braşov

Colegiul Naţional Andrei Şaguna este singurul la care ultima medie de admitere este peste 9.00.

Braşovul se poate lăduda cu licee de top, cu şcoli la care ultimele medii de intrare sunt peste 9.00, cu olimpici care au obşţinut rezultate excepţionale, dar şi cu absolvenţi care au făcut cinste ţării peste hotare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai bune colegii din municipiul Braşov sunt Andrei Şaguna, Dr. Ioan Meşotă şi Colegiul de Informatică Grigore Moisil. Şi anul acesta bătălia pentru a obţine un loc la unul dintre aceste licee va fi acerbă.

Şaguna, colegiul de elită al Braşovului

La 17 septembrie 1851 mitropolitul Andrei Şaguna a pus piatra fundamentală a clădirii şcolii, la a cărei edificare au contribuit toţi cei care doreau, cu ardoare, învăţământ românesc. În 1996 a devenit colegiu naţional. Dintre foştii profesori şi elevi ai colegiului 47 au devenit, în timp, academicieni. Printre aceştia se numără Titu Maiorescu, Andrei Bârseanu, Gherogeh Dima, Lucian Blaga, Octavian Goga, Sextil Puşcariu sau Vasile Goldiş.

În prezent, Colegiul National „Andrei Saguna“ scolarizează elevi în clasele V-XII, învăţământ gimnazial si liceal, de zi, cu o oferta medie de sase clase liceale pe an. Există clase intensive şi bilingve de limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană), precum şi clase intensive de informatică şi matematică. Colegiula are un renume greu de egalat. Promovabilitate de 100% la Bacalaureat, dar şi faptul că toiţi absolvenţii său au urmat studii superioare la universităţi din ţară şi străinătate. Colegiul deţine şi o bibliotecă impresionantă cu peste 32.000 de volume. Elevii de la Şaguna au câştigat de-a lungul timpului premii importante la Olimpiadele Naţionale. Miruna Buta a câştigat acum doi ani Locul întâi la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. În mai 2013, echipa formată din trei elevi de la Şaguna, condusă de profesorul Doru Modrişan a obţinut locul întâi la categoria Intermediar la cel mai mare concurs de informatică din lume desfăşurat în SUA în Carolina de Nord.

Colegiul Meşotă a adus prestigiu Braşovului

Colegiul Naţional „DR.I. Meşotă“ a luat fiinţă în 1869, la iniţiativă celui care îi poartă numele. Este unul dintre colegiile de pretigiu din Braşov, iar cărui elevi au avut rezultate impresionante. În 1996, Claudiu Giurumescu a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova unde a obţinut medalia de argint. Alţi doi elevi, Anca Ursuţiu (1997) şi Ionuţ Georgescu (1998) au obţinut premii special la Oplimpiadele Internaţionale de Fizică şi Filosofie. Cei trei elevi au felicitaţi persoanel de preşedintele României. Din 1990 şi până acum peste 700 de elevi de la Meşotă au obţinut premii importante la olimpiadele naţionale şi judeţene. Andrea Spânu a reuşit să câştige, în 2011, Olimpiada Internaţională de Limba Română, după ce luase premiul al III-lea la cea naţională. Colegiul are clase liceale atât cu profil uman, cât şi real, iar şi clase V-VIII.

Colegiul care a băgat spaima în americani

Istoria liceului începe în anul 1938, când s-a ridicat primul corp de clădire. Din 1990 până în 2002, colegiul a fost denumit generic Liceul de Informatică. Ca recunoaştere a valorii sale, în anul 2002, instituţia Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“. Acum peste 600 de elevi urmează specializările matematică-informatică la colegiul braşovean. Cele 5 laboratoare de informatică sunt dotate în prezent cu 90 de calculatoare, cu smartboard, videoproiector, mobilier modern, imprimante şi copiator – ceea ce face ca la orele de informatică aplicaţiile practice să se desfăşoare în condiţii excelente, elevii lucrând individual la calculator. Din rândurile elevilor care au frecventat cursurile acestui liceu s-au desprins personalităţi în diferite domenii.  Cei mai cunoscuţi sunt Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român şi Dan Bălteanu - academician, directorul Institutului Român de Geografie. Liceul se mândreşte cu olimpicii săi, dar cu faptul cu 99% dintre absolvenţii săi sunt admişi la facultăţi de prestigiu. În mai 2013, echipa de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil, condusă de profesoarea Manuela Şerban, fostă elevă a colegiului,  au obţinut două locuri întâi la Intermediar şi Seniori, cu echipe formate din cinci şi respective trei membri. Elevii de informatică au mai obţinut şi un loc III cu echipa de junior la concursul mondial de informatică din Carolina de Nord, SUA.

Rezultate de invidiat:

Colegiul Naţional Andrei Şaguna

Medie admitere liceu -9.36 (ultima medie)

Promovabilitate Bacalaureat -100%

Absolvenţi admişi la facultate-100%

Număr repetenţi -0

Elevi olimpici 2008-2012- 726 de participanţi, 185 au ajuns la faza naţională, 101 au luat premii

Rezultate Olimpiade 2012-172 de participanţi, 36 la faza naţională, 59 de premii şi menţiuni.

Cazuri de violenţă 2012-0

Colegiul Naţional „Dr.Ioan Meşotă“

Medie admitere liceu -8,90 (ultima medie)

Promovabilitate Bacalaureat -97.47%

Absolvenţi admişi la facultate- 99%

Număr repetenţi -0

Elevi olimpici 2008-2012-1325 de participanţi, 142 au ajuns la faza naţională, 89 au luat premii.

Rezultate Olimpiade 2012-151 de participanţi, 27 la faza naţională, 14 premii şi menţiuni

Cazuri de violenţă 2012-0

Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil

Medie admitere liceu -8,90 (ultima medie)

Promovabilitate Bacalaureat -95.56%

Absolvenţi admişi la facultate- 98%

Număr repetenţi -0

Elevi olimpici 2008-2012-325 de participanţi, 67 la fazele naţionale, 48 de premii şi menţiuni

Rezultate Olimpiade 2012- 64 de participanţi, 34 la fazele naţionale, 19 premii şi menţiuni.

Cazuri de violenţă 2012-0

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: