Timiş-Triaj, primul cartier al Braşovului iluminat inteligent

Timiş-Triaj, primul cartier al Braşovului iluminat inteligent

Sistemul va creşte siguranţa braşovenilor şi va reduce costurile cu energia electrică. FOTOAndrei Pau

Proiectul de la Braşov este realizat cu fonduri europene şi este o premieră naţională. Până acum au fost finalizate lucrările în carterul Timiş-Triaj şi parcul Trandafilor. Până în toamnă tot oraşul va fi iluminat inteligent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul presupune implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public, dar şi implementarea unui sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public, astfel încât autorităţile să răspundă rapid în cazul unor incidente. Investiţia se ridică la 10 milioane de lei.

„Este un proiect important pentru noi, deoarece prin implementarea lui creşte calitatea serviciului de  iluminat pu­blic, se reduc costurile de mentenanţă şi se reduce consumul de energie electrică. Prin acest sistem se vor obţine in­formaţii în timp real privind dis­funcţionalităţile din reţelei de iluminat public, şi astfel se va putea interveni în cel mai scurt timp pentru remedierea defec­ţiunilor. De asemenea, costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrică, dar şi prin creşterea duratei de funcţio­nare a corpurilor de iluminat. Nu trebuie să uităm că proiectul are şi o componentă ce presupune siguran­ţa cetăţeanului, prin instalarea ca­merelor de supraveghere şi a butoa­nelor de panică. Sunt zone intens circulate şi unde există riscul apariţiei unor incidente. În acest mod, atât bra­şovenii, cât şi turiştii se vor simţi în siguranţă“, a declarat primarul George Scripcaru.

Becuri acţionate de la distanţă

Sistemul de telegestiune va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/ stingerii becurilor, plasate pe 10.481 de stâlpi (pe 399 de străzi), precum şi reglarea intensităţii luminii prin programare automată. Fiecare corp de iluminat va fi  controlat individual sau pe grupe de interes: aprins/stins, reducere intensitate luminoasă şi va fi   monitorizat (stare lampă/consum/defecţiuni).

Principalul beneficiu al acestui sistem este reducerea consumului de energie electrică. Sistemul va monitoriza consumul de energie electrică, semnalând rapid orice defecţiune.

Butoane de panică

Sistemul integrat de securitate în zonele de risc din municipiu va cuprinde un număr de 42 camere video de supraveghere montate pe stâlpii de iluminat stradal din proprietatea Municipiului Braşov, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live constituit din 42 de echipamente de monitorizare, alarmare şi comunicare de tip butoane de panică.

Acest lucru va duce la creşterea gradului de siguranţă a populaţiei. Sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate identificate la nivelul municipiului, interactivitatea cetăţenilor cu Poliţia Locală prin intermediul butoanelor de panică, dar şi localizarea rapidă a persoanelor aflate în pericol.

Pe aceeaşi temă:

Anul 2014 este anul parcărilor la Braşov

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările