Tezaur de 75 de monede romane de argint descoperit pe Drumul Poienii

Tezaur de 75 de monede romane de argint descoperit pe
Drumul Poienii

Cele 75 de monede datează de 17 secole. FOTOmonitorulexpre.ro.

Un braşovean care spune că făcea cercetări în zonă a descoperit monedele de argint care sunt de mărimea unei fise de 10 bani. Bărbatul a predate tezaurul Muzeului de Istorie din Bucureşti, scrie monitorulexpres.ro.

Tezaurul este format din 75 de monede romane de argint, din secolul IV după Hristos şi au bătute pe ele chipul Împăratului Iulian. Punga de piele în care au stat s-a dovedit un bun adăpost, pentru că bănuţii s-au păstrat foarte bine. Braşoveanul, care a ţinut să-şi păstreze ascunsă identitatea, a sunat la muzeul din Bucureşti pentru a întreba unde să predea comoara. 

Având în vedere importanţa descoperirii, reprezentanţii Muzeului Naţional l-au chemat în Capitală. Monedele, care se află acum în patrimoniul naţional, au o valoare istorică mare, mai ales că în zona Braşovului nu s-au mai găsit astfel de piese, scrie monitorulexpres.ro. Monedele reprezintă solda unui mercenar roman pentru un an, iar istoricii cred că bărbatul ar fi pierdut punga cu bani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: