Teste gratuite pentru diagnosticarea osteoporozei

Teste gratuite pentru diagnosticarea osteoporozei

Osteoporoza afectează în special femeile. FOTOArhivă.

În cadrul platformei „Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaştere”  şi în parteneriat cu Farmaciile Help Net, Braşovul a fost inclus într-o nouă campanie gratuită pentru depistarea pacienţilor cu risc de osteoporoză, prin intermediul  determinărilor de osteodensitometrie.

În Braşov, testările se vor desfăşura pe 10, 17 şi 24 iulie, între orele 10:00 şi 16:00, în farmacia Help Net 67 din strada Republicii, nr 18, telefon 0368.456.087 sau 0746.333.867.

Pacienţii vor beneficia de screening gratuit, asistenţă în vederea efectuării măsurătorilor şi un pachet special de consultaţie medicală şi investigaţie DXA  în clinicile Hiperdia, partenere Help Net.

Osteoporoza, o boală a oaselor, fără simptome, care apare mai ales la femeile care au ajuns la menopauză, este definită în principal printr-o densitate minerală redusă la nivel osos, care duce, în timp, la o porozitate crescută a oaselor şi, implicit, la risc crescut de fractură. Cea mai frecventă complicaţie asociată acestei boli este fractura de şold, care apare mai ales la femeile postmenopauză, cu un impact puternic asupra calităţii vieţii acestora. Osteoporoza afectează una din 3 femei şi unul din 5 bărbaţi, la nivel mondial fiind înregistrate peste 8,9 milioane de fracturi anual.

Potrivit Fundaţiei Internaţionale de Osteoporoză (IOF), în România, prevalenţa osteoporozei postmenopauză este estimată la 11,5% – ceea ce înseamnă că una din trei femei din România suferă de osteoporoză sau afecţiuni osteopenice după vârsta de 55 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: