Temperaturile scăzute ţin pe loc lucrările de pe DN 1, în zona Predeal. În weekend restricţiile vor fi ridicate pentru a nu se îngreuna şi mai tare traficul

Temperaturile scăzute ţin pe loc lucrările de pe DN 1, în zona Predeal. În weekend restricţiile vor fi ridicate pentru a nu se îngreuna şi mai tare traficul

Până acum, s-au turnat 3.300 de metri pătraţi de asfalt. Foto: DRDP Braşov

De luni, drumarii braşoveni au demarat lucrările de reaparaţie a tronsonului din DN 1, de la intrarea în judeţul Braşov dinspre Bucureşti.

Tronsonul are o lungime de aproximativ 2 kilometri şi ţinând cont că erau degradări mai accentuate este necesară turnarea de covor asfaltic. Până acum, s-au turnat 3.300 de metri pătraţi de asfalt nou, iar lucrările sunt estimate să dureze două săptămâni. După cum au declarat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, totul depinde însă de vreme, ţinând cont că dacă temperaturile sunt prea scăzute, nu se poate turna asfalt. Drumarii braşoveni au precizat că nu se vor mai face lucrări în zonă până luni dimineaţă, astfel încât traficul din weekend să nu fie afectat. 
 

Nu se va putea lucra pe timp de noapte

 
De asemenea, drumarii susţin că nu pot executa pe timp de noapte aceste lucrări, tocmai din cauza temepraturile scăzute. „Lucrările sunt realizate în procent de 35 - 40%, până acum. Au existat reproşuri la adresa noastră, pentru că nu facem lucrările noaptea. Temperaturile scăzute sunt un motiv, deoarece noaptea temperaturile scad sub 5 grade şi nu se poate asfalta când sunt sub 10 grade. Un alt motiv este şi traficul greu care noaptea este permis pe acest sector de drum, iar maşinile de mare tonaj sunt mult mai greu de dirijat şi deviat. De asemenea, lucrările pe timp de noapte nu sunt recomandate în zone fără iluminat public din motive de siguranţa circulaţiei”, a precizat Robert Elekes, reprezentantul DRDP Braşov.
 
Citeşte şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: