Tânărul de 17 ani care şi-a ucis fratele mai mare a comis crima în timp ce victima dormea. Susţine că era prea autoritar

Tânărul
de 17 ani care şi-a ucis fratele mai mare a comis crima în timp ce victima dormea. Susţine
că era prea autoritar

Mihai (foto stânga) a fost înjunghiat de Eusebiu, fratele săi mai mic (foto dreapta). FOTObzb.ro

Eusebiu Amăricuţei a declarat că nu era sub influenţa drogurilor când a comis fapta şi că şi-a ucis fratele deoarece acesta era autoritar şi uneori îl mai lovea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eusebiu Amăricuţei a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor. În faţa judecătorilor nu a făcut declaraţii şi a spus doar că îi pare rău. Potrivit unor surse din anchetă, tânărul a declarat că şi-a ucis fratele pentru că acesta era prea autoritar şi că l-ar fi şi bătut uneori. Eusebiu Amăricuţei a mai povestit că tensiunile s-au acumulat de-a lungul timpului, culminând cu cearta de duminică. Atunci a aşteptat ca fratele său să adoarmă, după care l-a înjunghiat de mai multe ori.  

Crima a fost una extrem de violentă. Primul cuţit folosit de agresor s-a rupt, dar acesta a luat altul şi a continuat să îşi înjunghie fratele. Imediat după crimă a fugit şi a stat pe străzi o zi întreagă, fiind prins de o patrulă de jandarmi.

Eusebiu Amăricuţei a recunoscut că obişnuieşte să consume etnobotanice, dar a susţinut că nu era sub influenţa subtanţelor când a comis fapta. Anchetatorii au decis efectuarea unei expertize phihiatrice pentru a stabili dacă tânărul a avut discernământ când a comis fapta.

„Din actele dosarului a rezultat faptul că suspectul l-a lovit şi l-a înjunghiat de nenumărate ori cu un cuţit pe fratele său A. R. M. în domiciliul lor comun din mun. Braşov str. Înfrăţirii nr. 23, jud. Braşov. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare“, a declarat Adrian Aldea, procuror-şef secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Mihai şi Eusebiu Amăricuţei locuiau pe strada Înfrăţirii din Braşov. Potrivit vecinilor, cei doi au crescut mai mult singuri, Mihai fiind cel care a avut mereu grijă de Eusebiu. Părinţii erau divorţaţi de multă vreme. Mama lor locuia cu un alt bărbat, iar vecinii spun că venea pe la apartament şi le aducea băieţilor ce aveau nevoie. Fratele cel mai mare, Mihai, avea 23 de ani, lucra şi era căsătorit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: