Tânăr condamnat pentru lipsire de libertate după ce şi-a încuiat mama în cameră, iar acesta s-a aruncat de la etaj

Tânăr condamnat pentru lipsire de libertate după ce şi-a
încuiat mama în cameră, iar acesta s-a aruncat de la etaj

Femeia s-a aruncat de la etajul IV al unui bloc din cartierul Tractorul.FOTObrasovtv.ro

Robert Pavel (22 ani) a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Braşov la 1 an şi trei luni de închisoare pentru lipsire de libertate. În decembrie 2016 mama lui s-a sinucis după ce a fost încuiată în cameră de fiul său. Tânărul a susţinut că vroia să o protejeze deoarece femeia avea probleme psihice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a petrecut în 29 decembrie 2016. O femeie de 53 de ani care locuia într-un bloc din cartierul braşovean Tractorul şi-a luat viaţa după ce s-a aruncat pe geam de la etajul al patrulea. Femeia a murit pe loc. Când au intrat în locuinţă, anchetatorii au descoperit că uşa camerei în care s-a aflat femeia înainte să sară pe geam era blocată cu mai multe piese de mobilier.

„Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 29.12.2016, în jurul orei 04.00, inculpatul Pavel Robert a lipsit-o de libertate pe mama sa P. I., închizând-o într-o cameră a apartamentului unde cei doi locuiau, nepermiţându-i acesteia să iasă din cameră prin blocarea uşii cu piese de mobilier. În jurul orei 10.00, victima s-a aruncat pe fereastra camerei şi a decedat în urma căzăturii“, se specifică în comunicatul procurorilor.

Procurorii au cerut atunci arestarea tânărului, dar cererea a fost respinsă. A susţinut că şi-a încuiat mama în cameră pentru a o proteja, variantă confirmată şi de mai mulţi cunoscuţi. Mama tânărului suferea de depresie de peste 15 ani şi a încercat de mai multe ori să se sinucidă. Chiar s-a aruncat în faţa trenului când băiatul avea 5 ani. Aşa şi-a pierdut un picior şi a fost pensionată pe caz de boală, după care a fost internată de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie din Braşov. Femeia dispărea des de acasă, iar tânărul o căuta peste tot. Odată a găsit-o după trei zile, în casa scării unui bloc. Tot apropiaţii spun că femeia avea şi tendinţe violente şi că a încercat în repetate rânduri să îşi lovească băiatul.

Varianta susţinută de tânăr i-a adus iniţial achitarea pe 22 noiembrei 2017 la Tribunalul Braşov. Procurorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel l-a condamnat la 1 an şi trei luni de închisoare pentru lipsire de libertate. Sentinţa este definitivă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: