Tabără gratuită de educaţie europeană pentru elevi şi studenţi. Înscrierile se pot face până în 7 august

Tabără gratuită de educaţie europeană pentru elevi şi
studenţi. Înscrierile se pot face până în 7 august

40 de tineri pot beneficia de un loc în tabără. FOTOArhivă.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov lansează proiectul  Mai aproape de Europa, proiect adresat elevilor din România şi din Republica Moldova.

Obiectivul acestui proiect este educarea a 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, din România şi Republica Moldova, în vederea înţelegerii mecanismelor, valorilor şi aspiraţiilor Uniunii Europene, prin organizarea unei tabere educative, care se va desfăşura atât în România, cât şi în Republica Moldova.

În perioada 10-17 august, cei 40 de tineri (câte 20 din fiecare ţară) se vor afla la Zărneşti, pentru ca din 18 august până în data de 24 august, activităţile să se deruleze în Republica Moldova. Cei 40 de elevi vor fi cazaţi la Vadu lui Vodă (http://www.vv.md/ro/). Toate costurile de cazare şi masă, cât şi transportul în Republica Moldova vor fi suportate de către OSBB.

Activităţile derulate în cadrul acestui proiect vor consta în workshop-uri, întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor centrale şi locale, discuţii cu reprezentanţii mediului academic, iar în România, tinerii vor vizita şi obiective care au fost construite cu fonduri europene, cu scopul de a  forma o viziune comună asupra valorilor europene.

Elevii interesaţi se pot înscrie în program pana la data de 7 august inclusiv, prin trimiterea CV-ului însoţit de o scrisoare de intenţie, în care să prezinte obiectivele personale legate de această tabără educativă, la adresa de mail: esz_liuba@yahoo.com, persoană de contact Liuba Beldie.

Pot participa persoanele care cu vârsta cuprinsă între 15 ani, împliniţi până la data trimiterii solicitării, şi maxim 17 ani (să nu fi împlinit vârsta de 18 ani până la finalizarea taberei). Având în vedere că pentru vizita în Republica Moldova este necesară deţinerea unui paşaport valabil, persoanele care doresc să participe la acest proiect trebuie să facă dovada că deţin paşaport valabil, cel târziu până la data depunerii solicitării. Acest proiect este finanţat de către Uniunea Europeană, prin programul Tineret în Acţiune.

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: