Superland, cel mai mare mall pentru copii din Europa se construieşte la Braşov

Superland, cel mai mare mall pentru copii din Europa se construieşte la Braşov

Superland - o investiţie de 5 milioane de euro dedicată copiilor FOTO L.H. EL Investment

Braşovul va avea, din luna martie, un nou punct de atracţie: este vorba despre cel mai mare mall din Europa destinat copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta se construieşte la Braşov, în prelungirea complexului comercial Brintex. Este vorba despre o investiţie de peste 5 milioane de euro, capital autohton, iar suprafaţa desfăşurată este mai mare de 10.000 de metri pătraţi.

„Superland este o destinaţie diversificată. Este un centru de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie, care combină recreerea, divertismentul şi relaxarea. Principala misiune a complexului are în vedere joaca şi consumul de energie pentru copii cu vârsta de până la 12 de ani, în timp ce părinţii lor se pot relaxa sau practica alte activităţi. Demn de meţionat este faptul că nu vom oferi jocuri cu teme violente. La Superland, aceste activităţi pentru copii sunt «împachetate» într-un mediu controlat, în condiţii de siguranţă, supravegheat, să exercite şi să se distreze în timp ce imaginaţia lor este stimulată şi ei sunt provocaţi fizic. Parcul de distracţii se bazează pe premisa că, dacă puneţi un număr mare de copii într-o zonă sigură şi totuşi provocatoare. S-au făcut investiţii foarte mari în partea de siguranţă, atât în echipamentele achiziţionate, cât şi pentru partea de supraveghere. Vor fi peste 70 de persoane care se vor ocupa de copii, care la intrare vor primi o brăţară, iar părinţii vor descărca o aplicaţie pentru smartphone. Când vor, pot trimit un semnal să îşi cheme copiii la un loc de întâlnire prestabilit, iar brăţările micuţilor vor vibra”, spune Florin Păunescu, administratorul companiei L.H. EL Investment.

Cât de rentabil este un mall pentru copii?

Investitorii spun că este o oportunitate excelentă de piaţă în Braşov, care oferă un loc în interior de excepţie pentru petrecerea timpului liber. Practic, clienţii nu sunt doar copiii din Braşov, numai în  municipiul reţedinţă de judeţ existând peste 45.000 de copii, conform datelor statistice, ci va fi un punct de atracţie naţional, cu atât mai mult cu cât judeţul Braşov are toate şansele ca în acest an să depăşească un milion de turişti.

Practic, Superland va oferi  o alternativă la activităţile fizice şi amuzamentul copiilor, în special atunci când condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, cu temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, dar nu numai. În timpul perioadelor de vacanţă, sărbători şi în weekenduri, numărul de clienţi va creşte exponenţial. În plus, trebuie precizat că va exista un post permanent de asistentă medicală în parc, cu personal calificat şi autorizat. 

Din exterior, complexul va semăna cu o cetate din poveşti

Arhitecţii au ţinut cont de faptul că întregul complex este destinat celor mici. Astfel, treptele de la intrarea principală au fost proiectate de dimensiuni mai mici, uşor practicabile copiilor. De asemenea, pentru persoanele cu dizabilităţi - copii, părinţi sau bunici - a fost amenajată o rampa de acces, cu un grad mic de înclinare, construită conform normelor şi standardelor.

„Faţadele clădirii vor fi decorate de către o companie specializată în proiectare, cu o vastă experienţă la nivel mondial. În principiu, intrarea va fi transformată într-un castel medieval, iar materialul folosit pentru sculpturi este polistirenul, îmbrăcat în trei straturi de răşină poliuretanică de înaltă densitate, rezistent la intemperii. Turnurile castelului vor fi vizibile de la o distanţă mare, cu ajutorul luminii arhitecturale pe timpul nopţii”, ne dezvăluie Florin Păunescu.

În aer liber, pe partea de nord, este amenajată o terasă de vară cu o vedere panoramică extraordinară, care are o suprafata de peste 500 mp. Clienţii se vor bucura aici de băuturi şi produse alimentare servite de la un stand amenajat pe terasă exclusiv în sezonul cald.

Atracţia principală


Superland va avea zone de joacă separate. Principala atracţie va ocupa o suprafata de peste 1.400 de metri pătraţi şi este dedicată copiilor de peste patru ani. Aceasta constă dintr-o structură modulară desfăşurată pe patru etaje şi conţine o serie de tuburi colorate, 15 diapozitive, bazine cu mingi, structuri pentru alpinism, trambuline, slide-uri pentru scaune, tunuri cu bile mari din plastic, trasee cu obstacole, rampe şi scări.

Această amanajare este unică în România, la această scară. Dezasamblată, are un volum mai mare de 400 de metri cubi. Design-ul atractiv are ca temă piraţii, în vogă pe plan mondial.

O suprafaţă mai mică va fi dedicată copiilor mici cu vârsta de până la 4 ani, care conţine perne, rampe, mingi de biliard şi alte jucării. Pentru a încuraja participarea activă a părinţilor, toate zonele sunt deschise, pentru a obţine o imagine completă pe terenul de joacă.


Cu o amprenta la sol de 100 de metri pătraţi, o structură metalică va servi pentru un traseu de alpinism, cu o înălţime de două etaje, accesibil atât copiilor, cât şi părinţilor.

Pârtie de schi artificială

„Schiatul este un sport foarte popular si vom face posibilă practicarea acestuia chiar şi în timpul verii. O partie de schi artificială şi va fi accesibilă pentur copii şi părinţi. Aceasta are o înclinare variabilă între 9 şi 23 de grade şi o viteză de alunecare de suprafaţă de până la 35 km/oră. Este funcţională în toate anotimpurile, iar acest lucru permite începătorilor să se antreneze şi să treacă la profesionişti. Aici îi aşteptăm să se anterneze pe sportivii echipei naţionale de schi pentru formare în «plin sezon» cu soare”, a mai precizat adminsitratorul companiei care realizează investiţia.

Pârtia va avea o suprafaţă care poate susţine trei persoane simultan şi poate fi închiriată cu sau fără instructor, dar este recomandabil să vă faceţi rezervare în avans.


Într-un colţ al pantei va urmări întreaga distracţi o familie de urşi polari din pluş, care sunt echipaţi cu un sistem mecatronic care simulează mersul acestora. Tot urşii îi vor întâmpina la venire pe schiori şi spectatori.

Luna Park

O suprafaţă de peste 360 ​​mp este dedicat "Luna Park". Aici găsiţi locul lor celebru carusel cu cai, un pendul pentru 8 persoane, o carouselin formă de pirat navei, o maşină zburătoare şi maşinile de bumping alimentate de baterii si equpped cu pistoale cu laser, fiind primul pe piata din România.

Zona Luna Park va fi echipat cu mai multe jocuri interactive, care dezvolta ochi - coordonarea mana. Părinţii cu copii se pot juca impreuna cateva jocuri intr-o zona speciala unde poti castiga diferite premii, cum ar fi intrări gratuite.

Zonă de alimentaţie publică şi odihnă

Nici părinţii nu sunt uitaţi, iar pentru ei este prevăzută o zonă indoor de 900 mp şi o terasă în aer liber, de peste 500 mp. Plasmele vor face trecerea timpului mai plăcută, în special în timpul turneelor ​​sportive în direct.

Vor exista cinci zone pentru a servirea mesei de către cei mici şi părinţii lor. Ei vor trebui să aleagă dintr-un meniu tradiţional pentru pizza, salate şi fast-food şi se termină cu un desert delicios, fie îngheţată, prăjituri sau vată de zahăr.

Aceste facilităţi vor fi închiriate către firme cu experienţă în acest domeniu. În aceeaşi zonă va fi amplasat un autobuz retro şi standul retro, unde se vor servi produse tip fast-food şi băuturi calde. Sucurile naturale pot fi achiziţionate de la un stand atractiv, sub formă de portocală, sucurile fiind realizate din cele mai proaspete fructe.

Pentru comoditatea părinţilor, în jurul meselor vor fi amplasate prize pentru încărcarea telefoanelor, tabletelor şi notebook-urilor, mai ales că este pusă la sispoziţie o reţea WiFi de internet.

Party Rooms

Mall-ul pentru copii are prevăzute special cinci camere, unde se pot organiza petreceri private şi pentru ocazii speciale, cu animatori pentru copii, prinţi şi prinţese, ceea ce reduce în mod semnificativ deranjul şi mizeria creată în cazul în care astfel de evenimente sun organizate acasă.


Camerele au o capacitate de 12 până la 30 de copii şi vor fi decorate în diverse teme cu sculpturi 3D şi mobilier din poveşti. Pentru aceste petreceri se vor oferi pachete de servicii pe un termen limitat de câteva ore, prăjituri, îngheţată, jocuri şi în funcţie de pachetul ales de părinţi, suc, şampanie pentru copii, produse alimentare şi cadouri speciale pentru copii.

Clubul creativ

Acesta este un spaţiu dedicat creativităţii copiilor de toate vârstele. În acest loc toţi copiii vor avea posibilitatea de a juca diferite jocuri tematice, educative şi creative, pentru a-şi dezvolta diverse abilităţi.

Toţi copiii pot picta şi se pot juca cu puzzle-uri. Principala atracţie a acestei zone va fi masa cu nisip artificial, unde copiii se pot juca cu sute de forme de nisip.

De asemenea, o zonă de relaxare pentru copii de peste 6 ani este dotata cu fotolii confortabile, pentru a se putea juca cu prietenii cu cele mai noi console de jocuri Wii sau Playstation Kinect, conectate la ecrane uriaşe, completate de sisteme de sunet adecvate 5.1.

Copiii şi părinţii vor beneficia de o experienţă specială în cinematografia 8D, cu o vedere panoramică de 360 ​​de grade, care este, de asemenea, atracţie unică în ţara noastră. 30 locuri aşteaptă spectatori la filme animate.


Această atractie este aasigurată de la 12 proiectoare, împreună cu multe alte sisteme pentru a reproduce mişcarea de vânt, ploaie sau diverse mirosuri. Realitatea virtuală va putea fi încercată într-un cinema 9D de doar trei locuri, aflat în aceeaşi zonă.

Zonă dedicată „constructorilor”

Trei excavatoare galbene, unicat în România, cu braţele lungi de trei metri, îi aşteaptă pe micii constructori să-şi pună casca şi să se mute bile de plastic, în cadrul unor concursuri organizate ad-hoc.

Alte două atracţii originale şi unice în ţara noastră sunt „happy leswing car” şi „jumping rides”. Prima este o maşină de jucărie pentru copii si adolescenti, care balansează roţile la 360 de grade şi poate fi condusă cu 8 km/oră folosind un joystick.

Cea de a doua atractie oferă copiilor posibilitatea să facă o plimbare călare pe animale preferate într-un decor „country”. Până la urmă, nu toţi am visat să fin măcar odată cowboy? Animalele vor începe să se mişte comandate de călăreţi, care trebuie să sară pe jucării pentru a le face să meargă mai departe...

Aparate din epoca de aur a jocurilor video

Jocurilor video Arcade au avut parte de o epocă de mare popularitate şi inovaţie tehnologică în domeniu, momentele cheie fiind jocul Space Invaders în 1978 şi introducerea tehnologiei de afişare a vectorilor, în 1979. Epoca de aur s-a încheiat la mijlocul anilor 1980, din cauza declinului în afaceri.

„Noi încă mai credem în jocurile Arcade. Şi, la fel ca noi, sunt mulţi copii şi părinţi. Jocurile care simuleaza conducerea auto-moto, dar şi altele, pentru toate grupele de vârstă, acoperă o suprafaţă de peste 140 mp. Printre acestea se evidenţiază şi un simulator de Formula 1, cu un ecran de 32 de inchi, şi un sistem de simulare a mişcării, care se roteşte la 360 de grade”, precizează Florin Păunescu.

Show-uri de excepţie pentru pitici

Există un loc special, o sală de spectacole, unde eroii şi prinţesele vor intra în contact direct cu vizitatorii. Magicieni, acrobaţi, teatru de păpuşi, concursuri şi  de spectacol. Toate acestea se vor aduna pe scena pentru a-i distra p copii, dar şi pe părinţii acestora.

De asemenea, scena va aparţine copiilor şi profesorilor lor pentru diverse evenimente, cum ar fi sfârşitul anului şcolar sau de Crăciun.

Clubul pentru sport şi mişcare

O sală multifuncţională de peste 310 mp, echipată la cele mai înalte standarde, va oferi atât copiilor, cât şi părinţilor posibilitatea de a practica sporturi. Împreună cu cei mai buni instructori de aici se vor organiza curusuri de karate, balet sau dans.

Camera poate fi împăţită în mai multe compartimente, cu pereţi mobili, în scopul de a simplifica lucrul cu grupuri mai mici, oferind posibilitatea de a organiza diferite activităţi simultan.

Magazine cu produse pentru copii şi suveniruri

Magazinele Superland, amplasate strategic la intrare şi, de asemenea, la ieşirea din zona de joacă, vor vinde jucării, îmbrăcăminte pentru copii, tricouri, şepci şi suveniruri, toate purtând emblema cu Superland.

„Noi, echipa Superland, dorim ca toate evenimentele şi serviciile noastre să aducă bucurie sufletului, pentru a permite copiiilro şi părinţilor care vizitează parcul de distracţii să petreacă un timp cât mai îndelungat împreună, ştiut fiind faptul că aceasta chestiune este o carenţă a actualei societăţi moderne. Mai mult, vom avea grijă să promovăm în echipa de divertisment Superland tinerii motivaţi cu abilităţi de comunicare deosebite, din rândul cărora vom numi magicieni, trubaduri, cântăreţi, clovni sau actori spectacole de păpuşi etc.”, ne-a declarat Florin Păunescu în încheierea prezentării viitorului mall pentru copii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările