Străzile Braşovului au devenit grădină Zoologică. Doi urşi şi o turmă de mistreţi au ieşit azi-noapte la plimbare

Străzile
Braşovului au devenit grădină Zoologică. Doi urşi şi o turmă de mistreţi au
ieşit azi-noapte la plimbare

Ursul a ieşit la plimbare prin cartierul Răcădău.

Doi pui de urs au fost pozaţi în Răcădău, iar o turmă de mistreţi pe o stradă din cartierul Astra. Animalele au coborât în oraş probabil în căutare de mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Azi-noapte pe strada Jepilor doi pui de urs au fost observaţi de localnici. Animalele ieşiseră să caute cel mai probabil de mâncare. Nu au fost însă agresive. Une chipaj de jandarmi s-a deplasat în zonă, dar ursuleţii dispăruseră deja probabil în pădure. Nu doar urşii au venit azi-noapte în căutare de hrană, ci şi o turmă de mistreţi care a fost observată în Cartierul Astra. Autorităţile au recunoscut că există o problemă cu urşii şi mistreţii , iar reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt chiar au organizat o goană acum câteva zile pentru a le împinge pe animale cât mai sus în pădure. Acţiunea se pare că nu a îndepărtat toate animele sălbatice. Braşovenii care observe astfel de prezenţe în apropierea zonelor locuite sunt rrugate să sune la 112 şi să nu se apropie de animale pentru a face poze.


Urşii au devenit  în ultimii ani împrevizibili şi de multe ori coboară din pădure în căutare de hrană. În luna mai un urs s-a plimbat trei zile pe străzile din Braşov , iar în cele din urmă a fost capturat. Anul trecut, ursul a atacat de trei ori la Bunloc şi odată pe drumul ce duce spre Poiana Braşov. Tot anul acesta ursul s-a plimbat în voie şi la Canionul 7 Scări. În iarnă în Poiana Braşov, ursul a ieşit pe pârtie şi s-a jucat cu apărătorile de la gardul d eprotecţie, distrugând mai multe dintre ele. Anul trecut ursul a fost văzut şi la Lacul din Noua unde a intrat într-un chioşc şi s-a înfruptat cu îngheţată.

Salvamontişti au câteva sfaturi cum să evitaţi o întâlnire cu ursul şi ce să faceţi dacă daţi nas în nas cu el. 

citeste totul despre: