Strada 13 decembrie va fi lărgită cu o bandă pe sensul de mers spre Tractorul

Strada
13 decembrie va fi lărgită cu o bandă pe sensul de mers spre Tractorul

Traficul este infernal pe 13 decembrie la orele de vârf. FOTOdinBraşov.blogspot.com

Pentru a rezolva o parte din coşmarul şoferilor, Primăria va lărgi cu o bandă strada 13 decembrie. În viitor pentru a nu mai fi blocaje, autorităţile au în plan constrycţie unui pasaj de la Sala Sportului spre strada Turnului care va fi dedicat braşovenilor care vor locui în cartierele rezidenţiale din zona Coresi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Strada 13 Decembrie a ajuns să fie un coşmar la orele de vârf când se circulă bară la bară. Asta deoarece în zonă s-au construit foarte multe blocuri, iar şoseaua nu a fost proiectată pentru a face faţă unui trafic atât de intens.

O primă soluţie pentru a mai fluidiza traficul este lărgirea cu o bandă a străzii 13 Decembrie. Omul de afaceri Nicolae Ţucunel, patronul Forex va ceda Primăriei o parcelă de teren. Strada va fi lărgită astfel cu o bandă de la pasajul CFR de la Făget până la intersecţia cu strada Henri Coandă, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre cartierul Tractorul. 

Această primă soluţie nu va rezolva însă probleme deoarece în zona Coresi se construiesc mai multe cartiere rezidenţiale. Potrivit proiectelor de dezvoltare a instrastructurii zonale anunţate de Primăria Braşov, într-un viitor apropiat ar trebui demarată şi construcţia pasajul Sala Sporturilor - Strada Turnului, care va trece peste calea ferată. Deocamdată, acest proiect - „Construire pasaj rutier acces cartier Tractorul - Coresi” - este în faza derulării licitaţiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate, scrie mytex.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: