Spectacol pentru copii şi o premieră în această săptămână la Teatrul Sică Alexandrescu

Spectacol pentru copii şi o premieră în această săptămână la
Teatrul Sică Alexandrescu

Spectacolele vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu. FOTOAndrei Paul.

Cei mici sunt invitaţi miercuri 6 decembrie la o aventură în lumea magică ai poveştilor, iar cei mari sunt aşteptaţi în weekend la o piesă în premieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri,6  Decembrie 2017,  Teatrul "Sică Ale xandrescu" pregăteşte o surpriză pentru cei mai mici spectatori.  Magicianul Marian Râlea aduce "Darul Sfântului Nicolae" pentru copiii  brasoveni . În Sala Mare, de la ora 11.00 copiii suntinvitaţi la un spectacol interactiv, avându-l ca protagonist pe binecunoscutul Magi. Ei vor deveni, pentru cateva ore, personaje din minunatele poveşti româneşti.

În weekend, artiştii teatrului invită braşovenii la premiera piesei Aventura, o adaptare a adaptarea regizorului de teatru Dominic Dembinski,  dupa piesa "Somnoroasa aventură" a marelui dramaturg Teodor Mazilu. Premiera este programată pentru data de 9 şi 10 Decembrie, ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului "Sică Alexandrescu".

Această poveste ,o satiră acidă a lui Teodor Mazilu ce ţintea clasa activiştilor de partid din anii 60 ,este adaptată de regizorul Dominic Dembinski, evenimentelor din Decembrie 1989, când foştii “aparatnici” vor deveni prin cameleonism, noua clasă conducătoare ce va implementa “capitalismul specific “ românesc . Astfel comedia devine tragică şi se termină într-o cheie ce sperăm să-l pună pe gânduri pe spectatorul de astăzi, care şi după 28 de ani este încă “victima” favorizată (sau nu) a noii sale istorii, care încă se scrie si rescrie.

 

citeste totul despre: