Soţul uneia din farmacistele ucise este oripilat de faptul că magistraţii i-au dat despăgubiri lui Alexandru Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Cistian, la mormantul fostei sale soţii Manuela. FOTOArhivă.
Daniel Cistian, la mormantul fostei sale soţii Manuela. FOTOArhivă.

Alexandru Diaconescu a stat nouă luni în arest după ce a fost acuzat de cea mai oribilă crimă din Braşov. În final, el a fost găsit nevinovat atât de instanţa de fond, cât şi de cele unde s-a judecat apelul şi recursul. Însă, Daniel Cistian, soţul victimei, este convins că tânărul este ucigaşul şi că nu trebuia achitat. Manuela Cistian şi Daga Susanu au fost împuşcate în cap în farmacia în care lucrau în 6 decembrie 2004.

Daniel Cistian este şocat de decizia magistraţilor. Referitor la decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-i acorda despăgubiri lui Alexandru Diaconescu, în cuantum de 220.000 de lei, intenţionez să-mi exprim punctul de vedere, printr-o conferinţă de presă pe care o voi susţine la mormântul soţiei mele, Manuela Cistian, victimă a dublului asasinat pentru care Alexandru Diaconescu a fost recompensat consistent de Justiţia Română. Precizez că pentru mine, Alexandru Diaconescu rămâne în continuare autorul dublului asasinat, aşa cum l-au prezentat poliţiştii care l-au reţinut şi judecătorii care l-au arestat în acest dosar“, a scris Daniel Cistian într-un comunicat de presă.

Bărbatul a reactionat dur încă din 2010 când Tribunalul Bucureşti a decis despăgubiri de 500.000 de euro. Suma a fost micşorată de Curtea de Apel la 200.000 de lei şi menţinută de Înalta Curte. Sentinţa este acum definitivă. „Văd că statul plăteşte bine. Acum , pe timp de criză, statul plăteşte din banii fraierilor, adică ai noştri, contribuabilii, un criminal împotriva căruia există probe că a săvârşit faptele", susţine braşoveanul.

Bărbatul a spus, tot în 2010, că vinovaţi de achitarea lui Alexandru Diaconescu sunt judecătorii care au instrumentat dosarul. Au fost probe indubitabile pe care judecătorii nu au ştiu să le interpreteze. Habar nu au ce înseamnă o probă ADN.  Nu ştiu că ea este ceva unic, aşa cum este în filatelie «Capul de bour». Le doresc judecătorilor multă fericire şi să treacă şi ei prin ce am trecut eu", a mai spus Daniel Cistian.

Dubla crimă din farmacie a fost cel mai oribil asasinat produs vreodată la Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite