Sosuri cu flori și frunzuliţe la grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfântu-Gheorghe va găzdui, la vară, Festivalul Florilor de Servit, primul concurs de gătit preparate culinare din flori şi plante.

După nenumărate festivaluri de gătit în aer liber, tocăniţe, grătare și cârnaţi, în această vară ne așteaptă un nou eveniment gastronomic, de data aceasta mult mai ușor pentru stomac - Festivalul Florilor de Servit.

Salată de păpădie, crăiţe cu sos, gălbelene gătite cu dichis sunt doar câteva dintre preparatele pe care le vom putea degusta în cadrul manifestării.

Festivalul Florilor de Servit va fi primul de acest gen din ţară și își propune să aducă o notă de culoare și prospeţime în peisajul gastronomic covăsnean.

Petale și frunzuliţe de mâncat

Unele tipuri de flori sunt folosite în mâncare din cele mai vechi timpuri, datorită aromele deosebite pe care le dau sosurilor, deserturilor sau diferitelor sortimente gastronomice. Printre florile comestibile se numără gălbenelele, care pot fi folosite drept substitut pentru șofran.

Petalele se folosesc la mâncăruri gătite pe care le colorează frumos în galben sau portocaliu. Foarte cunoscută este și păpădia, ale cărei flori sun bune când sunt tinere și proaspete. În străinătate este la modă vinul de păpădie.

Alte flori care se folosesc la mâncăruri sunt zorelele, limba mielului, panseluţele sau crăiţele. Pentru a prepara mâncărurile, va veni și un bucătar specialist din Ungaria, care va face introducerea în tainele florilor comestibile.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite