Sorin Blejnar află joi dacă scapă de judecată în dosarul „Motorina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blejnar susţine că este nevinovat. FOTOAdevărul.
Blejnar susţine că este nevinovat. FOTOAdevărul.

Fostul şef al ANAF le-a cerut judecătorilor braşoveni să retrimită dosarul penal la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale. O instanţă a Tribunalului a fost de acord, dar procurorii care au instrumentat cazul au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel din Braşov. Instanţa se va pronunţa în 28 martie.

  Blejnar şi-a motivat cererea spunând că nici un rechizitoriu şi nici în rezoluţia de începere a urmării penale nu sunt descries faptele de care este acuzat. Fostul şef al ANAF a spus că totul este o răzbunare personal a procurorului Marian Drilea.

„Am făcut o sesizare împotriva procurorului prima dată în 2010. După aceea în septembrie 2012 şi am făcut un supliment  în luna octombrie. Nu am primit până acum niciun răspuns. O să primesc, aşa cum am primit şi în 2010. Sper să nu fie de asemenea manieră ca răspunsul din 2010, că nu a înclălcat legea. Că asta se dovedeşte, că a înclălcat legea", a spus Blejnar

Blejnar a fost trimis în judecată în dosarul „Motorina“  pentru o evaziune fiscal de 22 de milioane de lei. Blejnar este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi complicitate la evaziune fiscală.

„În fapt, se reţine cã, în perioada martie - iulie 2010, inculpaţii Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel şi Cuccina Salvatore au constituit un grup infracţional organizat, cu legături transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice, respectiv combustibili", se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Reţea bine organizată

Membrii grupării sunt acuzaţi că au obţinut sume uriaşe prin sustragerea de la plata accizelor pentru nu mai puţin de 5.000 de tone de motorină. Practic suspecţii au cumpărat motorina în regim suspensiv de la plata accizelor spunând că urmează să fie livrată intracomunitar în Polonia. În realitate însă, combustibilul era revândut pe teritoriul României, fără să se mai plătească niciun fel de taxe.Pe lângă Blejnar şi Marta, membrii grupării au mai primit sprijin şi de la doi angajaţi de la Vama Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite