Soluţie ingenioasă, pentru salvarea unui pui de urs, căzut în canal

Soluţie ingenioasă, pentru salvarea unui pui de urs, căzut în canal

Imediat după eliberare, puiul de urs a fugit în pădure. Foto: arhivă

Au pus un simplu trunchi de copac în canalul în care puiul de urs a stat captiv mai bine de un ceas. Este soluţia pe care jandarmii şi angajaţii de la Amenajări Silvice au găsit-o, pentru salvarea animalului. Puiul a avut nevoie de mai puţin de cinci secunde, pentru a se căţăra pe trunchi. A fugit apoi în pădure.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul s-a întâmplat ieri după amiază. Puiul a ajuns în curtea unei societăţi comerciale din oraşul Victoria, în judeţul Braşov. A căzut în canalul adânc de aproximativ trei metri. Alertaţi de ţipetele lui, angajaţii societăţii au sunat la 112. Nu s-au apropiat de canal, de teama ursoaicei care a rămas în zonă. Nici jandarmii Postului Montan Sâmbăta şi nici angajaţii Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov n-au făcut acest lucru, tot de teama ursoaicei. Abia când mama puiului a părăsit zona, au trecut la treabă. Au adus un trunchi de copac, lung de aproape patru metri şi l-au pus în canal. Au făcut acest lucru cu grijă, să nu rănească puiul de urs. Finalul operaţiunii a fost spectaculos. Puiul s-a urcat imediat pe trunchi şi a scăpat din canal înainte ca cei doi oameni din apropiere să poată ajunge la o distanţă sigură. Nimeni nu a fost rănit, în timpul operaţiunii de salvare. Zona în care s-a petrecut totul este situată în sudul oraşului Victoria, la poalele munţilor Făgăraş. Militarii Jandarmeriei Montane spun că întâlnirile cu puii de urs sunt extrem de periculoase: de obicei, animalele sunt însoţite de părinţi, iar aceştia pot deveni extrem de agresivi, dacă se simt ameninţaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările