Situaţie din trafic povestită de Marian Godină: „Ai voie să mergi pe banda doi dacă banda unu este liberă?“

Situaţie din trafic povestită de Marian Godină: „Ai voie să mergi pe banda doi dacă banda unu este liberă?“

Circulaţie pe autostradă FOTO Adevărul

Poliţistul Marian Godină a istorisit pe site-ul personal un episod întâlnit în cariera de agent la Rutieră în care a sancţionat un şofer care circula pe banda doi a sensului de mers.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul agent al Poliţiei Rutiere descrie pe site-ul personal o situaţie în care şoferul unei maşini a circulat pe banda doi cu viteză redusă, cale de mai mulţi kilometri, în paralel cu o maşină de mare tonaj aflată pe prima bandă. 

Agentul Godină, aflat în timpul serviciului, a decis să oprească şoferul aflat la volanul maşinii care circula cu aproximativ 50 de kilometri la oră pe banda doi.

Autoturismul era condus de către o doamnă pe care agentul a informat-o că motivul opririi este faptul că circula de trei kilometri pe banda doi, în paralel cu un camion, cu viteza de 50 de kilometri la oră. Atunci, şoferiţa i-a răspuns cu întrebarea "Da' unde scrie?".

Apoi, Godină s-a îndreptat către maşina de serviciu pentru a-i scrie un proces verbal şoferiţei. Întrebat de colegul de echipaj ce face, poliţistul braşovean i-a răspuns: "Doamna e foarte revoltată, vorbeşte de sus şi mă întreabă unde scrie că n-are voie să circule pe banda 2. Dacă i-aş spune articolul l-ar uita repede. I-l scriu pe un proces verbal să nu-l uite".

Regimul circulaţiei pe drumurile cu mai multe benzi pe acelaşi sens de mers este reglementat în articolul 42 din Codul Rutier: „Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteză de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil“.

citeste totul despre: