Sisif urban. Cât a durat până un obiectiv istoric de 130 de ani a ajuns în starea jalnică de dinainte de a fi curăţat

Sisif urban. Cât a durat până un obiectiv istoric de 130 de ani a ajuns în starea jalnică de dinainte de a fi curăţat

Curăţat în urmă cu o lună, apeductul de sub Tâmpa, un monumet istoric vechi de 130 de ani, a ajuns în aceeaşi stare din cauza grafferilor care nu pot fi prinşi de poliţiştii locali. O cheltuială publică de zeci de mii de lei, anulată de „artişti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar o lună a trecut de când a fost curăţat zidul de la apeductul de lângă Aleea de sub Tâmpa şi a ajuns din nou în starea de dinainte. Municipalitatea a făcut mari eforturi (cheltuind câteva zeci de mii de lei) pentru ca acesta să arate curat, fără graffiti-urile de prost gust care apăruseră în timp pe el. 
 
Acum, putem afla o serie de informaţii preţioase de pe zid. „Dumnezeu este cu noi”, ne transmite un mesaj care ocupă o porţiune importantă de zid. În partea opusă, mesajul este mai puţin de încurajare şi pare să ţină mai mult de lumea viselor: „Vin sau plec beat cu tine. Zbor”. 
 
În rest, între cele două mesaje „artiştii” au reuşit doar să traseze mai multe linii neregulate, care par mai mult nişte mâzgăleli pe zid. Chiar dacă poliţiştii locali şi-au propus să nu permită răspândirea unor astfel de practici, agenţii nu au reuşit să afle cine este făptaşul. Nici nu este de mirare, din moment ce acest lucru se întâmplă extrem de rar, dintr-un pur noroc. 
 
„Ne confruntăm cu situaţii în care tineretul încearcă să-şi lase semnătura peste tot. Se întâmplă mai ales în Centrul Istoric, fie că o fac pe casele private, fie pe zidurile din jurul Cetăţii Braşovului. Nişte tineri şi-au lăsat încă o dată „semnătura” pe zidul apeductului. Poliţia încearcă să îi sancţioneze, dar, în ultimul an, au sancţionat 15 persoane. Este destul de greu, pentru că ei lucrează în echipă: unul ţine de şase, iar ceilalţi semnează cu spray”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 
 
Amenda pentru o persoană care a mâzgălit un zid este între 100 şi 500 de lei, iar, dacă autorul plăteşte în termen, poate achita jumătate din minim, adică mai puţin decât costă sprayurile de graffer. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările