Show gastronomic, muzică şi ecologie la Festivalul păstrăvului din Ţara Făgăraşului

Show gastronomic, muzică şi ecologie la Festivalul păstrăvului din Ţara Făgăraşului

A început numărătoarea inversă până la unul dintre cele mai importante evenimente care se vor defăşura în Ţara Făgăraşului în acest an. Este vorba despre Festivalul Păstrăvului Făgărăşean, eveniment ce va fi organizat la sfârşitul acestei săptămâni la Sâmbăta de Sus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşadar, concurs de pescuit, târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, show gastronomic, paradă populară spectaculoasă şi nu în ultimul rând program folcloric pe scenă susţinut de interpreţi de muzică populară renumiţi, sunt doar câteva din ingredientele de bază ale festivalului.

Aşadar, cei care vor o zi de distracţie şi relaxare sunt aşteptaţi sâmbătă, 23 mai, în zona turistică de la Sâmbăta de Sus, încă de la primele ore ale dimineţii.
De la ora 8.00 se va da startul concursului de pescuit la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi pescari. De la ora 10.30 şi până la ora 20.00 va fi deschis târgul de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti. De la ora 11.00 va avea loc ecologizarea pârâului Sâmbăta. Elevi voluntari vor curăţa malurile pârâului Sâmbăta şi se vor reface marcajele de la intersecţia către mănăstire până la poteca Valea Sâmbetei.
De la ora 12.00 , maiştrii bucătari vor face un show gastronomic cu ingrediente specifice Ţării Făgăraşului, respectiv peşte, cartofi şi ceapă roşie.
Tot de la ora 12.00, turiştii vor putea vedea o demonstraţie a reprezentanţilor Clubului Airsoft Braşov.

Cei prezenţi la eveniment vor putea admira între orele 16.00 şi 20.00 o expoziţie a portului popular şi a tradiţiilor din Ţara Făgăraşului. Parada portului popular va debuta la ora 16.00.Programul folcloric pe scenă va începe de la ora 16.30.
Şi duminică sunt aşteptaţi vizitatori în staţiunea turistică. Între orele 9.00- 15.00 va fi organizat târgul de produse tradiţionale.

citeste totul despre: