Sezon de schi la capacitate maximă în Poiana Braşov. Toate pârtiile sunt practicabile. Este liber şi la săniuş. S-a deschis şi patinoarul acoperit

Sezon de schi la
capacitate maximă în Poiana Braşov. Toate pârtiile sunt practicabile. Este liber şi la săniuş. S-a deschis şi patinoarul acoperit

Toate pârtiile din Poiana Braşov sunt practicabile. FOTOAndrei Paul.

Toate pârtiile din Poiana Braşov sunt acum funcţionale. Cei care nu sunt amatori de schi se pot distra la săniuş sau pot merge la patinoarul acoperit din staţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de astăzi sunt deschise toate pârtiile din Poiana Braşov, iar starea zăpezii este foarte bună pe întreg domeniul schiabil. Sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telegondola şi telescaunul Ruia şi cele două telecabine.Temperaturile în partea superioară a masivului Postăvarul sunt negative, dar nu vor scădea sub -5 grade Celsius. Stratul de zăpadă pe pârtii este de aproximativ 60 cm.

În Poiana Braşov se va putea schia în sezonul rece pe următoarele pârtii: Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă.

Cât costă transportul pe cablu

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.  

Liber şi la săniuş

Cei care nu ştiu să schieze se pot distra pe pârtia de săniuş. Pe lângă săniuşul clasic cu care suntem obişnuiţi cu toţii, pe pârtie se poate practica  şi tubingul, un sport extrem de popular în occident. Tubingul înlocuieşte sania cu inele gonflabile, care au o viteză mult mai mare la coborârea în pantă. Culoarul are de o parte şi de alta mantinele pentru siguranţa turiştilor. Sunt amenajate 4 piste de tubing, dintre care trei drepte şi una cu serpentine. În premiră anul acesta a fost amenajată  şi o zonă pentru copiii mai mici de 10 ani, pentru aceştia fiind amenajat un traseu cu porţi şi figurine din burete, dar şi un carusel.

Pentru copii, preţurile sunt de 20 de lei pentru o oră şi 40 de lei pentru o zi. Pentru adulţi  preţurile sunt de 25 lei pentru o oră şi 55 lei pentru o zi. Pentru ca accesul să se facă cât mai uşor în vârful pârtiei de săniuş, a fost construit şi un trotuar rulant de 80 de metri cu ajutorul căruia turiştii să se poată deplasa fără a face un efort fizic epuizant. Toată zona este iluminată cu ajutorul unor globuri imense, care, pe lângă aspectul specific iernii, permit utilizarea pârtiei şi a pistelor şi pe timp de noapte.

S-a deschis şi patinoarul

Patinoarul acoperit din cadrul Complexului Sportiv Naţional din Poiana Braşov a fost şi el pus în funcţiune. Este deschis zilnic, seriile începând la orele 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 şi 19.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Se pot închiria patine la preţul de 15 lei perechea.

Din această săptămână este deschisă şi Parcarea din Poiana Mică. De aici turiştii vor fi preluaţi de autobuze şi transportaţi la pârtii. 

 FOTO Andrei Paul

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Andrei Paul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările