Semnificaţia florilor de primăvară. De ce taţii le oferă fiicelor ghiocei sau lăcrămioare şi de ce bărbaţii trebuie să aleagă lalele pentru soţiile lor

Semnificaţia florilor de primăvară. De ce taţii le oferă fiicelor ghiocei sau lăcrămioare
şi de ce bărbaţii trebuie să aleagă lalele pentru soţiile lor

Ghioceii simbolizează puritatea. FOTOghidurituristice.ro

Florile de primăvară simbolizează în primul rând renaştere. Unele sunt semnul purităţii, altele - al dragostei, iar unele simbolizează prietenie şi recunoştinţă.

Ghiocelul este în tradiţia românilor Vestitorul Primăverii. „În prima zi de primăvară, de mărţişor, este o tradiţie care bărbaţii să ofere ghiocei, fie în formă de bucheţel sau aşezaţi în coşuleţ. Ghiocelul nu este o floare romantică, dar simbolizează prietenia şi puritatea. De aceea taţii le oferă ghiocei fiicelor de 1 Martie. Ghioceii pot fi oferiţi şi colegelor de serviciu, soţiei, dar şi mamelor. Tot puritate simbolizează şi lăcrămioarele. Bujorii pot fi oferiţi mamelor deoarece simbolizează recunoştinţă“, spune Maria Simirean, designer floral.

Narcisa este o altă floare de primăvară, despre care se spune că aduce noroc. „Narcisa înfloreşte primpvară şi se spune că aduce noroc şi prosperitate. Cine oferă sau primeşte narcise va avea noroc tot anul. Cel puţin aşa se spune din popor. Narcisele se oferă în buchet şi se spune că trebuie să fie cel puţin în număr de cinci. De asemenea, tot pentru noroc bărbaţii le pot oferi soţiilor narcise cu ocazia aniversării a 10 ani de căsătorie. Freziile sunt şi ele considerate flori care aduc noroc în căsnicie şi de aceea pot fi oferte la astfel de aniversări“, mai spune Maria Simirean.

Zambilele simbolizează optimism

Dintre toate florile de primăvară, zambilele au cele mai multe semnificaţii. „Zambilele se oferă în general de 8 Martie, dar trebuie să aveţi grijă la culori. Zambilele roz şi cele galbene simbolizează puritate sau prietenie. Cele albe simbolizează dragostea, iar cele albastre stabilitatea. Este considerată o floare care denotă o atitudine pozitivă, respectiv caracterizează persoanele oprtimiste“, mai spune specialistul.

Lalele sunt florile iubirii

Laleaua este o floare a dragostei. „Laleaua este o floare care se oferă iubitei, soţiei sau unei femei pe care un bărbat vrea să o cucerească. Lalelele albe şi galbene se oferă pentru a câştiga afecţiunea unei femei, iar cele roşii simbolizează dragostea şi se oferă în general soţiilor. Un buchet de lalele colorate poate fi interpretat ca un semn al aprecierii din partea unui bărbat“, mai spune designerul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: