FOTO Se vinde Cetăţuia Braşovului. Primăria vrea să cumpere obiectivul turistic

FOTO Se vinde Cetăţuia Braşovului. Primăria vrea
să cumpere obiectivul turistic

Cetăţuia, vedere de ansamblu

SIF Transilvania a anunţat că inteţionează să vândă mai multe active, printre care şi Cetăţuia de pe Dealul Straja, unde funcţionează un restaurant, potrivit Bună Ziua Braşov.

Primăria şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a prelua şi valorifica din punct de vedere turistic acest obiectiv reprezentativ pentru Braşov. „Există o discuţie la nivelul Executivului local cu conducerea SIF Transilvania pe această temă, în ceea ce priveşte posibilităţile de preluare a Cetăţuii. O primă soluţie este prin cedarea unor active care sunt în patrimoniul municipiului, cum ar fi parcările din faţa şi din spatele Hotelului Aro. De asemenea, căutăm şi alte soluţii, inclusiv posibilitatea de plăti în rate“, a declarat pentru newsbv.ro Adrian Atomei, viceprimarul Braşovului.

Cetatea Braşovului a devenit din nou vizibilă anul trecut, iar seara este luminată. Primăria a tăiat peste 300 de arbori de pe Dealul Straja, pentru ca obiectivul turistic să fie vizibil din centrul oraşului. Aleile au fost pietruite, iar străduţele au fost lărgite, astfel încât, în cetate să aibă acces şi autocarele. În jurul Cetăţii există o promenadă, pentru ca turişti să se poată bucura de privelişte, iar în interior sunt amenajate trei locuri speciale pentru admirarea şi fotografierea oraşului.

Foto

Iniţial, pe dealul Schlossberg, cel pe care azi se află cetatea, s-a ridicat, în anul 1524, un turn de veghe, din piatră şi cărămidă, în formă de potcoavă. Acesta avea trei niveluri, dotate cu ambrazuri la nivelurile inferioare şi guri de păcură la nivelul superior. Nucleul a fost completat în perioada următoare cu un bastion ce avea patru turnuri din lemn. În 1773 a funcţionat ca şi închisoare pentru prizonierii turci şi francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secţie pentru cei cu simptomele bolii.

Cetăţuia Braşovului a devenit obiectiv turistic din anul 1982, când a fost preluată de Aro Palace. Aici funcţionează acum un restaurant şi o terasă.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: