Se redeschide baza Olimpia, pe care a învăţat să joace tenis Ion Ţiriac

Se redeschide baza Olimpia, pe care a învăţat să
joace tenis Ion Ţiriac

Baza Olimpia este situată la poalele muntelui Tâmpa. FOTOSimona Suciu

Rămasă în paragină de trei ani şi fără niciun doritor care să o cumpere sau să o închirieze, baza va fi administrată un an de Consilprest, iar din vară vor fi deschise şi terenurile de tenis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Baza este situată într-un decor de vis, chiar la poalele Muntelui Tâmpa, la cinci minute de centrul Braşovului. Consiliul Judeţean a devenit proprietarul ei în 2013, în urma falimentului clubului privat de tenis care o admistra. Timp de trei ani s-a luptat instituţia publică cu evacuarea asociaţiilor care o ocupau fără să fie proprietari. În cele din urmă, Clubul Sportiv Societatea de Patinaj Braşov şi Clubul Sportiv Olimpia 2011 Braşov au părăsit clădirea, dar situaţia nu s-a schimbat. Din 2015 baza a fost lăsată în paragină. Consiliul Judeţean a încercat să o închirieze de mai multe ori, dar fără succes. Nimeni nu a vrut să dea 15.000 de euro pe lună. Baza are în dotare, pe lângă clădiri, şi mai multe terenuri de tenis. Este evaluată la 3 milioane de euro. 

Omul de afaceri Ion Ţiriac, care a învăţat să joace tenis pe terenurile de la „Olimpia“, a trimis Consiliului Judeţean, prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele, o scrisoare de intenţie prin care şi-a manifestat interesul pentru baza sportivă. În adresa trimisă, fundaţia omului de afaceri anunţa că vrea să cumpere baza sportivă, dar nu a avansat şi un preţ clar. În schimb a anunţat că nu îi va schimba destinaţia şi că vrea să înfiinţeze aici o şcoală de tenis. De asemenea în adresă se mai arată că fundaţia ar fi vrut să investească 500.000 de euro pentru refacerea totală a bazei sportive. Totul a rămas însă la stadiul de intenţie şi potrivit unor surse, omul de afaceri a renunţat să mai cumpere baza sportivă pentru că i s-a părut prea scumpă.

Pentru că nu a reuşit să o închirieze, Consiliul Judeţean a decis ieri în sedinţă ordinară ca baza să fie adminsitrată de SC Consilprest SRL, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Braşov. Astfel CJ pune la dispoziţie terenurile, iar firma trebuie să se ocupe de întreţinerea lor. Astfeş din vară se va putea juca din nou tenis la Olimpia.  „Pentru sumele rezultate din activitatea de tenis şi de exploatare a patinoarului, SC Consilprest SRL va ţine evidenţă contabilă separată. O cotă de 51% din profitul realizat prin desfăşurarea activităţilor care fac obiectul asocierii va reveni Judeţului Braşov”, se arată în textul hotărârii.
 

citeste totul despre: