FOTO S-a deschis clădirea reptilelor de la ZOO Braşov. Marea atracţie este o cobră regală, cel mai veninos şarpe din lume

FOTO S-a deschis clădirea reptilelor de la ZOO
Braşov. Marea atracţie este o cobră regală, cel mai veninos şarpe din lume

Cobra regală este cel mai veninos şarpe din lume. FOTOAndrei Paul.

Clădirea care va adăposti păsări exotice şi reptile din peste 50 de specii este una specială. Mediul creat în mod artificial imită condiţiile în care trăiesc aceste specii în libertate.

Lucrările au durat mai multe deoarece a fost nevoie de instalaţii speciale care să creeze un climat apropiat de locul în care trăiesc în mod natural reptilele şi păsările exotice. Au fost aduse şi ornamente speciale care să dea noii clădiri un aspect de junglă. Investiţia s-a ridicat la 100.000 de euro, iar banii au venit de la bugetul local.

Clădirea specială adăposteşte acum 20 de specii de reptile. Colecţia de şerpi este cea mai mare din ţară şi este formată din 27 de exemplare. În aceeaşi clădire vizitatorii mai pot vedea şi zeci de specii de plante tropicale, iar după ce vremea se va mai încălzi se vor aduce păsări exotice. O noutate absolută este o cobră regală, cel mai veninos şarpe din lume, dar şi o anaconda. În curând vor fi aduşi aduşi şi doi aligatori din specia caiman. 

Foto

Cobra regală este cel mai veninos şarpe din lume şi are în medie o lungime de 4 metri. S-a descoperit însă şi un exemplat de 5,59 metri, iar specialiştii cu consluzionat că este cel mai mare şarpe veninos din lume. Muşcătura lui este una fatală pentru un adult. Este un şarpe retras care trăieşte la sol. Mai este denimit popular şi mâncătorul de şerpi deoarece se hrăneşte doar cu şopârle şi şerpi. Cobra regală de la Zoo Braşov are un regim special. Odată pe lună la Braşov va veni un specialist în reptile care o va hrăni, iar îngrijitorii angajaţi la parcul zoologic nu vor intra în spaţiul ei deoarece pericolul este foarte mare, iar în România nu există ser care să combată veninul acestui şarpe.

„ În timp se va ajunge la 50 de specii de reptile şi odată ce toate investiţiile vor fi finalizate ZOO Braşov va deveni cea mai importantă atracţie educaţională şi de divertisment“, a spus viceprimarul Ciprina Bucur.

După Paşte copii vor avea parte şi de plimbări cu ponei. Părinţii vor plăti pentru această distracţie 10 lei pentru o plimbare de 15 minute. Grădina Zoologică are şi alte surprize anul acesta. De curând au fost aduşi trei pui de tigru, dar şi o bufniţă polară unică în România. Parcul mai are o clădire dedicată exclusive reptilelor şi păsărilor exotice şi va avea şi cel mai mare planetarium din România. ZOO Braşov s-a redeschis în octombrie 2014 după trei ani de lucrări şi o investiţie de 32 de milioane de lei. Biletele la noul parc zoologic costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: