Scandalul dintre Biserica Evanghelică şi Consiliul Judeţean pentru chiriile imobilelor retrocedate ia amploare

Scandalul dintre
Biserica Evanghelică şi Consiliul Judeţean pentru chiriile imobilelor
retrocedate ia amploare

Muzeul de Artă din centrul Braşovului este doar una dintre clădirile retrocedate Biserii Evanghelice.

După ce reprezentanţii bisericii au spus că solicit chirii modice  pentru clădiri şi nu a cerut plata restanţelor, reprezentanţii Consiliului Judeţean au prezentat un document care arată că situaţia nu stă deloc aşa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat trimis presei Biserica Evanghelică respingea acuzaţiile Consiliului Judeţean. „ Biserica Evanghelică doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că valorile chiriilor comunicate de reprezentanţii C.J. Braşov nu au nicio bază reală. Biserica Evanghelică nu a solicitat niciodată plata unor chirii restante în cuantum de 300.000 euro pentru Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie. Chiria reală solicitată este de 12 lei/m.p. pentru Muzeul de Artă, de 10 lei/m.p. pentru Muzeul de Etnografie iar pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie S. D. Sbârcea (Maternitatea) de 2 lei/m.p. Până în prezent Biserica Evanghelică nu a încasat chirii pentru niciunul dintre imobilele ocupate de instituţiile subordonate sau coordonate de C. J. Braşov (este vorba de perioade care încep de la 6 luni şi ajung până la 6 ani la unele imobile)“, se arată în comunicatul Bisericii Evanghelice.

Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean spune că reprezentanţii Bisericii, au solicitat oficial, la sfârşitul anului trecut,  aproape un milion de euro. „Am constatat cu surprindere,  chiar cu mâhnire, că se referă la nişte sume în lei pe metrul pătrat pentru aceste chirii,  neţinându-se cont de hârtia oficială pe care am primit-o  de la Biserica Evanghelică în data de 20 decembrie. Acolo se specifică foarte clar, negru pe alb, atât sumele restante din 2008 până în februarie 2013, cât şi chiriile lunare“ a declarat     Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov, citat de newsbv.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: