Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu va purta numele Stelei Popescu. Actriţa a locuit la Braşov şi a jucat aici 400 de spectacole pe an

Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu va purta numele Stelei Popescu. Actriţa
a locuit la Braşov şi a jucat aici 400 de spectacole pe an

Stela Popescu a devenit în vară Cetăţean de Onoare al Braşovului. FOTOAndrei Paul

Sala Studio a Teatrului Sică Alexandescu va purta numele Stelei Popescu. Actriţa a locuit la Braşov şi a jucat câţiva ani pe scena teatrului local. Stela Popescu a murit ieri la vârsta de 81 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Braşov a propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe Stela Popescu, care a încetat din viaţă ieri la vârsta de 81 de ani. „Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Braşovul, oraşul său de adopţie, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe. Totodată, săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza, in memoriam, filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu“, au anunţat autorităţile.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători modeşti. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat „intelectual“, deci „duşman de clasă“, a fost deportat în Siberia. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial s-a mutat cu mama ei la Braşov. A urmat cursurile Liceului Principesa Elena (actualul Colegiu Naţional Unirea). După absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică s-a reîntors la Braşov şi a debutat pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, unde a jucat câţiva ani. A susţinut şi câteva 400 de spectacole pe an.

Actriţa a fost numită în vară Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a locuit. „Eu sunt datoare Braşovului, începând de la primii ani de şcoală şi terminând cu facultatea şi cu prezenţa în teatrul din Braşov. Prezenţa Braşovului în viaţa mea mi-a întărit disciplina, morala, demnitatea şi astfel am ajuns astăzi să fiu printre cei mai mari artişti ai României. Am un dicton după care mă ghidez: viaţa valorează miliarde, dar dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tot tânăr şi la 90 de ani“, declara în luna iunie Stela Popescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările