Sala de gimnastică nouă pentru Şcoala nr 2. Investiţii în alte trei săli de sport

Sala de gimnastică nouă
pentru Şcoala nr 2. Investiţii în alte trei săli de sport

Sala de gimnastică va fi şa Şcoala Gimnazială nr 2. FOTOAndrei Paul

Municipalitatea a semnat contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru construcţia sau reabilitarea a patru săli de sport la patru instituţii de învăţământ din Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Şcoala Gimnazială nr 2 va fi construită o sală de sport nouă, destinată gimnasticii. Potrivit viceprimarului Costel Mihai, noua construcţie va avea şi o sală de fitness, vestiare şi duşuri pentru băieţi, fete şi antrenori, spaţii de depozitare, cabinet medical şi tribune, intenţia fiind de a o omologa pentru competiţii naţionale şi internaţionale de gimnastică. Clădirea va fi dotată şi cu aparatele necesare competiţiilor şi antrenamentelor.

De asemenea la Şcoala Gimnazială nr 4 va fi construită o sală de sport nouă, pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică. Suprafaţa sălii va fi de aproximativ 200 mp. Pentru Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu se are în vedere reabilitarea sălii de sport existente. La Colegiul Tehnic Mircea Cristea, municipalitatea a inclus în tema de studiu nu numai reabilitarea sălii de sport existente, ci şi posibilitatea extinderii actualei construcţii. 

„Termenul de finalizare a documentaţiei este de cinci luni în contract, însă proiectantul ne-a asigurat că dacă nu întâmpină probleme, va livra documentaţia în maximum trei luni. Urmează apoi să supunem aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici şi să demarăm licitaţiile de lucrări, toate cele patru obiective fiind pe lista de investiţii din acest an. Eu îmi doresc cu prioritate să demarăm achiziţia lucrărilor măcar pentru şcolile 2 şi 4, şi să începem noile construcţii în acest an. Şcoala 2 a fost un proiect mai vechi, întârziat de procedurile de licitaţie şi pe care doresc foarte mult să îl punem în practică. Şcoala are tradiţie în gimnastică, are peste 330 de titluri de campion naţional şi are reprezentanţi în lotul olimpic de gimnastică al României şi în campionate europene, iar aparatele de gimnastică datează din anii ‘60. Mă bucur că ne vom respecta angajamentul de a construi această sală de sport şi sper să începem lucrările şi să o finalizăm cât mai repede“, a spus viceprimarul Costel Mihai, într-o conferinţă de presă.

 

citeste totul despre: