Ruşii au luat tot ce se putea la FOTE. Românii, pe locul opt în clasamentul pe medalii

Ruşii au luat tot ce se putea la FOTE. Românii, pe locul opt în clasamentul pe medalii

Festivalul Olimpic a transformat Braşovul în capitala sporturilor de iarnă. FOTOSimona Suciu

Ţara noastră s-a prezentat onorabil şi a câştigat o medalie de aur şi două de argint la short track şi biatlon. Sportivii noştri au mai luat câte un loc cinci la sărituri cu schiurile şi patinaj artistic masculin.

Rusia s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii cu 22 de distincţii, 11 de aur, 7 de argint şi 4 de bronz. Pe locul al doilea s-a clasat Germania cu 16 medalii, 6 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz. Locul al treilea a fost ocupat de Franţa cu 12 medalii, 4 de aur, 3 de argint şi 5 de bronz. România a luat locul opt în clasamentul pe medalii din 45 de ţări participante.

Prima ediţie de iarnă a FOTE a avut loc în oraşul italian Aosta în februarie 1993 cu un număr de 33 de ţări participante. Ediţia de iarnă anterioară  Festivalului Olimpic al Tineretului European Braşov 2013, a fost găzduită de oraşul Liberec din Cehia în 2011, unde echipele celor 44 de ţări participante. Actuala ediţie de iarnă a Festivalul Olimpic al Tineretului European are loc în Braşov, în cadrul căreia a fost atins numărul maxim de 45 de ţări participante. Concurenţii s-au luptat pentru obţinerea medaliilor la opt sporturi: Schi alpin, Schi fond, Sărituri cu schiurile, Patinaj viteză, Patinaj artistic, Biatlon, Hochei şi Snowboarding.

Următoarea ediţie de iarnă a Festivalului din 2015 va avea loc la graniţa dintre Vorarlberg şi Liechtenstein, fiind prima ediţie găzduită de două ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: