Un rulment record produs la Braşov va ajunge în China şi va fi folosit la un utilaj ce construieşte o linie de metrou

Un rulment record produs la Braşov va ajunge în China şi va fi folosit la un utilaj ce construieşte o linie de metrou

Un rulment record a fost produs în această toamnă de fabrica Schaeffler din Braşov. Cu 10,5 tone la un diametru de 3.295 mm, rulmentul a fost fabricat la comandă pentru un client din China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta va fi montat într-un utilaj special de forare tuneluri pentru linii de metrou. Astfel, Schaeffler România confirmă statutul de expert de top în ceea ce priveşte soluţii şi producţie de rulmenţi mari. Acesta este cel mai greu rulment produs vreodată în fabrica de la Braşov. Produsul va fi integrat într-un utilaj special, cu ajutorul căruia se va realiza tunelul unei noi linii de metrou din oraşul Qingdao, China. Alături de acest rulment special, elementele esenţiale, precum reductorul principal şi motorul, sistemul de reglare al aerului, sistemul de ghidare, sistemul de comandă, componentele hidraulice etc, provin de la renumiţi furnizori internaţionali, fapt care oferă o garanţie puternică pentru performanţa şi fiabilitatea utilajului.
 

5 luni de muncă asiduă

 
Pentru ca povestea rulmentului „de 10” să poată fi spusă, au fost necesare 5 luni de muncă asiduă şi un efort de echipă considerabil. Aproximativ 150 de angajaţi din echipa Schaeffler au contribuit la realizarea acestui produs, depăşind provocările proiectului.
 
În conformitate cu precizările reprezentanţilor comapniei braşovene, rulmentul axial radial cântăreşte peste 10 tone, are 3 căi de rulare şi este format dintr-un inel exterior şi 3 inele interioare. Aproximativ 1.000 de componente au fost necesare în procedeul de realizare. Totodată, doar pentru partea de montaj a fost nevoie de mai bine de 25 de ore de muncă neîntreruptă. Aşadar, vorbim despre un record din multe puncte de vedere: în faţa unei provocări deosebite, echipa din Braşov a reuşit să ofere cel mai bun rezultat, aducând în palmaresul companiei un rulment „de 10”.
 
Producţie zilnică de 1,5 milioane de euro
 
De asemenea, Schaeffler România aniversează 14 ani de fabrică la finalul acestui an şi o face într-o manieră impresionantă: îşi măreşte capacitatea de producţie, creşte echipa de specialişti şi bate noi recorduri. Într-o lună, peste 400 de camioane de metal sunt prelucrate în producţie pentru a răspunde celor peste 8.000 de comenzi plasate de cei peste 3.000 de clienţi finali, producţia zilnică ridicându-se la 1,5 milioane de euro.
 
Citeşte şi:
 
 
citeste totul despre: