România a luat prima medalie la FOTE. Emil Imre a câştigat argint la patinaj viteză. Rezultatele zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Imre a reuşit să cucerească argintul olimpic.
Emil Imre a reuşit să cucerească argintul olimpic.

Emil Imre a câştigat argintul pe distanţa de 500 de metri, devenind vicecampion olimpic. Românul a participat şi în finala probei de short track pe distanţa de 1.500 de metri, unde a terminat abia pe locul şase.

UPDATE 14.57 Proba de slalom uriaş feminine a fost câştigată de italianca Verena Gasslitter. Pe locul al doilea s-a clasat colega ei Robertza Melesi, iar podiumul a fost completat de Christina Ager din Austria. Cea mai bine clasată româncă a fost Ania Monica Caill, care a ocupat locul 20.

UPDATE14.08. Emil Imre a reuşit să intre în  finala de patinaj viteză pe pistă scurtă 500 de metri după ce a câştigat semifinala în care a concurat. Este prima medalie de argint din istoria României, la Olimpiadele de Tineret. Până acum ţara noastră reuşise să câştige alte patru medalii, toate de bronz.

Imre a fost cronometrat cu timpul de 44 sec 188/1000, fiind devansat de rusul Denis Airapetian, 44 sec 152/1000, în timp ce pe locul trei s-a clasat italianul Leonard Palla, 44 sec 333/1000.

Dedic această medalie părinţilor. Vreau să mulţumesc federaţiei şi şcolii unde m-am pregătit. Vreau neapărat să particip la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Nu voi concura pentru medalie, dar important este să fiu prezent acolo, a declarat Emil Imre.

Emil Imre a precizat că are o singură pereche de patine, cu care se pregăteşte şi concurează. Interesant este că în mod simbolic el poartă la gât un lanţ cu un medalion reprezentând o patină.

UPDATE 14.00 Cei patru băieţi din echipa Românie care au participat la proba de 10 km, stilul liber, la schi fond, nu  au reuşit să obţină medalii. Cel mai bine clasat a fost Florin Daniel Pripici care a obţinut locul 28. La start au fost 89 de competitori. Proba a fost câştigată de rusul Alexey Chervotkin. El a fost urmat în clasament de colegul său Evgeniy Vakhrushev şi de norvegianul Ole Joerjen Bruvoll.

UPDATE ora 12.28 Româncele nu au reuşit să se apropie de podium în proma de 7,5 km stilul liber la schi fond. Cea mai bine clasată a fost Sara Erzsebet Emilia, locul 25. Celelalte două reprentante ale ţării noastre au obţinut locul 37 (Vakaria Edit) şi locul 50 (Reka Bajko)

Medalia de aur a fost obţinută de Victoria Carl din Germania. Pe locul al doilea s-a clasat Anastasia Sedova din Rusia, iar pe locul al treilea Anamarija Lampic din Slovenia. În concurs au fost 68 de competitoare, dar doar 64 au terminat cursa.

ora 9.00 Competiţiile de Schi alpin se vor desfăşura în Poiana Braşov, la pârtia Subteleferic. Competiţiile de Biatlon se vor desfăşura la Cheile Grădiştei – Fundata. Competiţiile de Schi Fond se vor desfăşura pe Valea Rasnoavei (Predeal).Competiţiile de Patinaj Artistic se vor desfăşura la Patinoarul – Poiana Brasov. Meciurile de Hochei se vor desfăşura la Patinoarul Olimpic Braşov.Competiţiile de Short Track se vor desfăşura la Patinoarul – Poiana Brasov. Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfăşura pe Valea Cărbunării – Râşnov. Concursurile  de Snowboard se vor desfăşura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal. Intrarea este gratuită la toate competiţiile.

Primul antrenament la sărituri cu schiurile ne-a dat speranţe la o medalie. Primii care au sărit cu schiurile au fost băieţii, cea mai bună săritură înregistrând-o Lanisek Anze din Slovenia cu o lungime de 105.5 metrii. Echipa de băieţi a Sloveniei  a arătat o dispoziţie sportivă foarte bună toţi cei patru sportivi obţinând sărituri de peste 90 de metri.  A doua săritură ca lungime a antrnamentelor oficiale a fost obţinută de Steiner Maximilian cu 99.5 metri, iar cea de-a treia de slovenul Prevc Cene cu o lungime de 99 de metri.

Echipa României de băieţi s-a remarcat prin Iulian Pîtea, primul român care a câştigat un concurs internaţional de seniori la sărituri cu schiurile, reuşind o săritură de 91 de metrii. Ceilalţi români au reuşit sărituri de 79.5, Mocăniţă Alexandru, 87.5 m, Tatu Robert Valentin şi 87.5 Torok Eduard. Săritorii români s-au declarat încrezători în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare: „ Dacă ne facem săriturile bune va fi bine” a declarat Mocăniţă Alexandru.

De la ora 13:30 a început  antrenamentul oficial al fetelor la care au luat parte 22 de sportive. Cea mai lungă săritură a fost de 64.5 m, săritură obţinută de cinci sportive, reprezentanta României Dana Haralambie, Sonja Schoitsch din Austria, Avocat Gros Oceane din Franţa, Selbach Lena din Germania şi Srsen Julija din Slovenia.


Programul zilei de 18 februarie

10:00 – 11:30  SCHI FOND – 7,5 km Tehnică liberă, Fete
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom uriaş, Fete, Runda 1
10:00 – 14:00 SHORT TRACK pe pistă scurtă – 500 m Fete, 500 m Băieţi, 3 000m semifinale ştafetă mixtă
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Băieţi HS 100
11:30 – 13:00 SCHI FOND – 10.00 km Tehnică liberă Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Fete – runda 2
14.30 – 16.30 Antrenament oficial Schi Fond Technică Clasică (CT)
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Rusia – Elveţia
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Finlanda – Cehia

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite