Riscăm să ne facem de ruşine în faţa Europei. Mai este o lună până la FOTE, iar patinoarul din Poiana Braşov tot nu este gata

Riscăm să ne facem de ruşine în faţa Europei. Mai este o lună până la FOTE, iar patinoarul din
Poiana Braşov tot nu este gata

Amenajarea patinoarului din Poiana Braşov costă 3,3 milioane de lei. FOTOAdevărul.

În perioada 17-22 februarie, România va organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013). Competiţia este destinată sportivilor europeni cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Deschiderea competiţiei va fi în Braşov în 17 februarie, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Lucrări amânate de ambiţii şi birocraţie

Deşi mai este o lună până la FOTE, cum este obiceiul la români, patinoarul din Poiana Braşov nu este gata. Licitaţia pentru lucrările de modernizare a fost organizată abia luna trecută. Autorităţile central şi-au tot pasat răspunderea, iar acum dau de ceasul morţii pentru finalizarea lucrărilor. Patinoarul din Miercurea Ciuc ar putea fi o variant de rezervă, dar este totuşi la aproape 100 de km de Braşov.

„Cea mai mare problemă o avem cu patinoarul din Poiana Braşov. Ministerul Dezvoltării Regionale urma să finanţeze lucrările de modernizare, dar, după ce s-a schimbat Guvernul, nu s-a mai întâmplat asta. Am găsit sprijin la fosta Agenţie Naţională pentru Sport, dar banii au venit cu întârziere, pentru că au trebuit redirecţionaţi. La noi e invers faţă de cum este la străini, unde organizarea unui eveniment important crează o adevărată emulaţie! Parcă am făcut toate aceste lucruri pentru mine sau pentru Braşov, nu pentru România! Sper să fie totul gata până la sfârşitul lunii ianuarie. Dacă nu, avem ca variantă de rezervă patinoarul din Miercurea Ciuc”, a declarat ieri George Scripcaru, primarul oraşului Braşov şi preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 pentru evz.ro.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: