Restricţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza gripei

Restricţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza
gripei

Restrcţiile au fost impuse la cel mai mare spital din Braşov

Conducerea unităţii medicale a impus rectricţii în ceea ce priveşte program de vizită, dar şi numărul aparţinătorilor. Vizitatorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfecteze mâinile când intră în saloane.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Braşov, săptămâna trecută s-au înregistrat 80 de cazuri de gripă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt trei pacienţi spitalizaţi, iar la Infecţioase au fost internaţi alţi 29. La Judeţean s-au impus restricţii. Programul de vizită este între 15.00 şi 17.00 şi este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient. De asemenea aparţinătorii sunt rugaţi să poarte mască şi să-şi dezinfectele mâinile la intrarea în saloane.

Avem 3 cazuri deosebite, 2 sunt confirmate pe test rapid cu gripă unul cu A, unul cu B, unul dintre ele este pe secţia de interne, a fost în Terapie Intensivă acum e pe Interne, e stabilizat. Avem un al treilea caz care e negativ pe test rapid, dar simptomatologia este pe gripă. Aşteptăm confirmarea de la Institutul Balş, Cantacuzino, şi de la Infecţioase. Rugăm populaţia Braşovului să înţeleagă partea noastră de prevenţie, să vină un singur aparţinător la bolnav, iar dacă au simptomatologie de viroze să încerce să nu ajungă la spital”, a explicat dr. Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, citat de bzb.ro.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare general proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: