Republica Moldova îşi va prezenta produsele tradiţionale în Piaţa Sfatului

Republica Moldova îşi
va prezenta produsele tradiţionale în Piaţa Sfatului

O delegaţie a Republicii Moldova a venit la Braşov pentru a punepa punct detaliile. FOTOAndrei Paul

Braşovul ar putea găzdui la vară o expoziţie a producătorilor din Republica Moldova, sub titulatura „Fabricat în Moldova“. Evenimentul ar urma să aibă loc între 15 şi 17 iunie în Piaţa Sfatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

O delegaţie a Camerei de Comerţ a Republicii Moldova, condusă de preşedintele Sergiu Harea, împreună cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea s-au întâlnit cu viceprimarul Braşovului şi preşedintele Consiliului Judeţean pentru a pune la punct detaliile.  

Iniţiatorii moldoveni intenţionează să invite la acest târg câteva zeci de producători moldoveni din toate sectoarele de activitate. Vor participa producătorui din industria alimentară şi agricultură, producţia de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecţii, încaltăminte, bijuterii şi accesorii. Practic, vor lipsi doar produsele din carne şi lactatete, care au reglementări speciale în Comunitatea Europeană.

„Anul acesta este un an special pentru noi, având în vedere centenarul Unirii, dar şi împlinirea a 100 de ani de existenţă a Camerei de Comerţ a Republicii Moldova. Credem că ar fi de dorit un eveniment de prezentare a producătorilor din Republica Moldova şi la Braşov. Noi am mai organizat două evenimente similare la Iaşi şi Ploieşti, cu ajutorul autorităţilor locale din România, şi au fost evenimente foarte bune, în urma cărora schimburile economice dintre România şi Moldova au crescut cu 20%“, a declarat Sergiu Harea în cadrul întâlnirii.

Pe lângă standurile propriu-zise, evenimentul va include şi concerte în Piaţa Sfatului sau locaţii adiacente. „Pentru mine Republica Moldova este un subiect aparte, pentru că am foarte mulţi prieteni acolo şi am vizitat-o de multe ori. Vom sprijini cu siguranţă un astfel de proiect şi suntem deschişi şi la alte parteneriate şi colaborări între instituţii din Republica Moldova şi Braşov. Urmează să primim un proiect de parteneriat şi să demarăm efectiv demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Este un eveniment binevenit, întrucât este o oportunitate culturală şi de afaceri care aduce avantaje ambelor părţi, cu atât mai mult cu cât am primit invitaţia de a participa şi noi la Chişinău, cu producători braşoveni, la un eveniment similar. Apreciem faptul că viitorii noştri parteneri au prezentat o propunere concretă, detaliată, viabilă şi gata de pus în aplicare“, a declarat Costel Mihai, viceprimarul Braşovului.

Manifestarea ar urma să aibă loc în perioada 15-17 iunie 2018, în Piaţa Sfatului şi va fi sprijinită şi de Consiliul Judeţean. „Suntem bucuroşi să sprijinim pe toate căile dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale dintre judeţul Braşov şi Republica Moldova, precum şi colaborarea producătorilor moldoveni cu mediul de afaceri braşovean. Foarte multe din mărfurile fabricate peste Prut sunt bine cunoscute, căutate şi apreciate pe piaţa românească, astfel că acest demers expoziţional va fi cu siguranţă unul de succes pentru ambele părţi”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: