REPARTIZARE LICEU 2013. Elevii cu cele mai mari medii au intrat la Şaguna. Au fost însă licee la care s-a intrat şi cu medii sub 4.00

REPARTIZARE LICEU 2013.

Elevii cu cele mai mari medii au intrat la
Şaguna. Au fost însă licee la care s-a intrat şi cu medii sub 4.00

Colegiul Naţional Andrei Şaguna este şi în acest an cel mai bun liceu din Braşov.

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ şi-a confirmat şi în acest an supremaţia. Ultima medie de admitere a fost 9,56. Patru dintre cei cinci elevi care au avut media 10.00 au ales acest colegiu. Şaguna a intrat în top zece cele mai bune licee din România.

Pe locul al doilea la Braşov, după ultima medie de admitere este Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă cu 9,11. Pe locul al treilea se situează Colegiu de Informatică Grigore Moisil cu 9,24. Top cinci este completat de Liceul Andrei Mureşianu (8,96) şi Colegiul Radu Negru din Făgăraş (8,75). Rezultatele repartizării sunt afişate pe www.edu.ro.

 S-a intrat  şi cu medii sub 4.00

Cum anul acesta au fost locuri pentru toată lumea, au fost şi licee unde s-a intrat cu note ruşinoase. La Licerul Sextil Puşcariu din Bran s-a intrat cu 3,70, la Colegiul Tehnic Transilvania cu 3,84, La Colegiul Aurel Vijoli din Făgăraş s-a intrat cu 3,68, iar la Colegiul Tehnic Remus Răduleţ s-a intrat cu 3.62.

La Braşov au mai rămas 900 de locuri libere. Majoritatea sunt la liceele din judeţ. Sunt însă locuri libere şi la Colegiul Tehnic Remus Răduleţ, La Colegiul Tehnic Transilvania, la Mircea Cristea şi la Colegiul Tehnic Transporturi. Mai sunt 4 locuri chiar şi la Colegiul Naţional Unirea, unul dintre liceele bune din Braşov.

n perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii depun dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu.

Actele necesare la înscriere:

  *  cererea de înscriere;
  *  cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
  *  adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
  *  foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
  *  fişa medicală.

A doua etapă de înscriere la liceu
 

La a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.
Aceştia completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe. Repartizarea computerizată şi afişarea listelor se face în data de 25 iulie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: